- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 8 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 8 Λεπτά

Τα εγκαίνια του 17ου East Med Yacht Show, μιας από τις σημαντικότερες εκθέσεις, παγκοσμίως, για τον θαλάσσιο τουρισμό, πραγματοποιήθηκαν , στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

Η έκθεση «East Med Yacht Show», οργανώνεται  για τρίτη συνεχή χρονιά στην πόλη μας,  θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου 2018  και τελεί και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στην έκθεση με περίπτερο, από το οποίο οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν  τη δυνατότητα να προμηθευτούν τον τουριστικό οδηγό της πόλης και να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά.

Στο περίπτερο προβάλλεται επίσης, το «Blue Growth», μια πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, που προωθεί τη γαλάζια επιχειρηματικότητα τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και στο ευρύτερο πεδίο της γαλάζιας οικονομίας.

Την τελετή εγκαινίων της έκθεσης πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη και την Επιχειρηματικότητα κ. Πέτρος Κόκκαλης, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση εγκαινίων της έκθεσης, μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος – όπως είπε – βρίσκεται στην Κίνα.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, δήλωσε ικανοποιημένος και χαρούμενος που αυτή η έκθεση – θεσμός φιλοξενείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Πειραιά και στον φιλόξενο χώρο της Μαρίνας  Ζέας. Όπως σημείωσε ο κ. Κόκκαλης, το σαλόνι σκαφών αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τον Πειραιά, γιατί αναδεικνύονται οι δυνατότητες και οι υποδομές που προσφέρει η πόλη και σε αυτή την κατηγορία επισκεπτών, τους τουρίστες, όχι μόνο της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας, αλλά και τουyachting.

Εκτίμησε, ότι ο Πειραιάς με την πανέμορφη ακτογραμμή που διαθέτει, καθώς και με τις πολλές και διαφορετικές επιλογές που έχουν οι επισκέπτες πλέον σε καταστήματα εστίασης, διασκέδασης και εμπορευμάτων, μπορεί να καταστεί προορισμός διεθνούς βεληνεκούς για τα σκάφη αναψυχής.

Ο Δήμος Πειραιά – συνέχισε – έχει επενδύσει τα τελευταία τριάμισι χρόνια στον τομέα του τουρισμού με την καμπάνια “Destination Piraeus”. Την προσπάθεια αυτή που κάνει η Δημοτική Αρχή – πρόσθεσε – ενισχύει το “East Med Yacht Show” και ευχαρίστησε γι’ αυτό την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού για την υπέροχη  διοργάνωση.

Τόνισε ακόμη, ότι η έκθεση αυτή είναι μία γιορτή που προσελκύει κάθε χρόνο, όχι μόνο επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και τους πολίτες που έρχονται στον Πειραιά για να δουν από κοντά τα εντυπωσιακά σκάφη στη Μαρίνα Ζέας.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην έκθεση, στους διοργανωτές και στους εκθέτες και κατέληξε  προσκαλώντας όλο τον κόσμο, τις ημέρες αυτές, να έρθει στον Πειραιά και να απολαύσει τη βόλτα του, δίπλα στη θάλασσα, σε αυτό το υπέροχο σημείο της πόλης.

Ο Πρόεδρος της  Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού  κ. Αντώνης Στελλιάτος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την ουσιαστική στήριξη στο East Med Yacht Show, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη του Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το East Med Yacht Show είναι πλέον συνυφασμένο με τον Πειραιά». Ο κ. Στελλιάτος  στην ομιλία του  επεσήμανε μεταξύ άλλων, πως κατά τη διάρκεια του 17ου EAST MED YACHT SHOW, οι επισκέπτες  θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν 60 επαγγελματικά σκάφη, ελληνικής σημαίας, όλων των κατηγοριών (catamaran, ιστιοπλοϊκά, ταχύπλοα μέχρι 24 μέτρα, mega yachtsμέχρι 72 μέτρα),  καθώς και  τα εξαιρετικά ελληνικά πληρώματά τους και θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα 40 εκθετών.

Επεσήμανε επίσης πως η φετινή χρονιά, όσον αφορά τις ναυλώσεις των ελληνικών επαγγελματικών σκαφών είναι μακράν η καλύτερη των τελευταίων δέκα χρόνων, καθώς υπάρχει μια αύξηση που ξεκινάει από 80% και φτάνει στο 100%, εξαρτωμένη από τον τύπο του σκάφους, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ υπογράμμισε επιπλέον: «Θέλουμε όλα τα σκάφη, παγκοσμίως, να έρθουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα μας, αλλά με έναν όρο: Νόμιμα και με ίσους όρους με τα Ελληνικά. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να οδηγήσουμε το Νομοθετικό Πλαίσιο, με παράλληλες συσκέψεις με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, την ΜΥΒΑ, την GYA και την Ένωση Πρακτόρων. Διότι η Ελλάδα μας είναι μοναδικός προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό και Yachting.

Ο κ. Στελλιάτος τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει συνεργασία όλων των φορέων, καθώς ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. «Οι κολώνες της ελληνικής οικονομίας είναι δύο: ο Τουρισμός και η Ναυτιλία.  Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα μας Κέντρο του παγκόσμιου Yachting και να συνεισφέρει ξανά στην ελληνική οικονομία, όπως πριν το 2009. Δηλαδή με το 3,8% από το 18% που συνεισέφερε ο τουρισμός στο ΑΕΠ.  Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε», τόνισε  ο Πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ.

 

Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά παρέστησαν :

Οι Αντιδήμαρχοι κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, οι κ.κ. Στέλιος Γαϊτανάρος και Αλέξανδρος Αργουδέλης και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά.

- Διαφήμιση -