- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Στον αέρα του ΣΚΑΪ στην εκπομπή των “Αταίριαστων” φιλοξενήθηκαν οι δήμαρχοι Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος για το θέμα της ασφαλτόστρωσης ενός τμήματος της οδού Γούναρη που η μία του πλευρά ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή ο δήμος Γλυφάδας δεν ενημέρωσε το γειτονικό δήμο για τις προδιαγραφές του έργου που θα εκτελούσε μέσα στα διοικητικά του όρια, όπως αρχικά είχε υποσχεθεί.

Μετά τη διακοπή των εργασιών ο δήμος Γλυφάδας έβγαλε ανακοίνωση η οποία προκάλεσε την αιχμηρή και άμεση απάντηση του γειτονικού δήμου. Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση, προκάλεσε πολλά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα με πολλούς από τους σχολιαστές να ξεφεύγουν από την ουσία του θέματος και να θεωρούν πως ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης θα πρέπει να χρωστάει και χάρη στο Δήμο Γλυφάδας για τη συγκεκριμένη ασφαλτόστρωση.

Σήμερα στους “Αταίριαστους” μίλησαν οι δύο δήμαρχοι και ο καθένας ανέπτυξε τα δικά του επιχειρήματα.

Ο Γ. Παπανικολάου αφού είπε ότι εδώ και τρία χρόνια εκτελείται μία μεγάλη εργολαβία ασφαλτόστρωσης η οποία έφτασε και στην οδό Γούναρη και στο επίμαχο σημείο, δήλωσε πως έκανε ότι είθισται να γίνεται  εδώ και χρόνια, από τις προηγούμενες διοικήσεις και ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αντιδικήσει με τον γείτονα δήμαρχο. Ανέφερε ότι το έργο διαθέτει όλες τις άδειες και μάλιστα χαριτολογώντας είπε ότι “θα ρωτήσουμε μήπως πρέπει να βάλουμε και “συνοριοφύλακες” πάνω στη διαχωριστική γραμμή”.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Σε απάντηση στα όσα είπε ο κ. Παπανικολάου σε τηλεφωνική σύνδεση ο Γ. Κωνσταντάτος είπε πως τα πράγματα θα ήταν πάρα πολύ απλά και δεν θα υπήρχε ούτε αντικείμενο συζήτησης ούτε προστριβές, αν ο Δήμαρχος αντί να κάνει ότι γινόταν εδώ και τόσα χρόνια, όπως ο  ίδιος είπε, συνεργαζόταν με τον γείτονα δήμαρχο για τα απλά και αυτονόητα. Ενημέρωση και κατάθεση των προδιαγραφών του έργου που θα γινόταν μέσα στα διοικητικά όρια του δήμου του.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Αντ’ αυτού όπως είπε και παρά το γεγονός ότι ο Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας υποσχέθηκε τόσο στο Γραμματέα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης όσο και στον ίδιο το Δήμαρχο ότι θα στείλουν ότι τους ζήτησαν, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Γλυφάδας δεν έστειλαν τίποτα.

“Θέλουμε τον έλεγχο και τη νομιμότητα ή δεν τα θέλουμε αυτά τα δύο” είπε ο Γιάννης Κωνσταντάτος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους της εκπομπής για να λάβει την καταφατική τους απάντηση.

“Εμείς δεν είπαμε να μην το κάνει, άλλωστε ο δήμος μας διευκόλυνε τον εργολάβο της Γλυφάδας που πριν λίγο καιρό υλοποίησε τα έργα των αγωγών ομβρίων στον ίδιο δρόμο παραχωρώντας οικόπεδο για την απόθεση των χωμάτων. Ακόμα και σήμερα δεν έχουμε καμία αντίρρηση να γίνει αυτό αρκεί να μας κοινοποιήσει ο δήμος Γλυφάδας τις προδιαγραφές του έργου. Σε κάθε περίπτωση όμως αν δεν το κάνει ο δήμος Γλυφάδας θα το κάνουμε εμείς σε είκοσι μέρες περίπου γιατί ξεκινάμε κι εμείς έργα ασφαλτόστρωσης”.

Θέλοντας να τονίσει το θέμα των ελέγχων που οφείλει να ασκεί μία δημοτική αρχή θύμισε το τραγικό γεγονός που συνέβη πριν 4 χρόνια στο “Λούνα Πάρκ του Θανάτου” λίγα μόλις μέτρα πιο μακριά από το επίμαχο τμήμα της Γούναρη.

“Στο συγκεκριμένο Λούνα Πάρκ ένα μικρό παιδί έχασε τη ζωή του” είπε, “γιατί η τότε δημοτική αρχή δεν άσκησε κανέναν έλεγχο σ’ εκείνη την εγκατάσταση”.

- Διαφήμιση -