- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Ο Δεκαπενταύγουστος πέρασε. Για πολλούς οι διακοπές τελειώνουν. Όμως πάντα όλες και όλοι αναζητούν τουλάχιστον μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, μια μικρή απόδραση , έστω και για λίγες ώρες κοντά στη θάλασσα για κολύμπι, χαλάρωση , διασκέδαση κ.α.  Οι οικονομικές δυσχέρειες της εποχής δεν επιτρέπουν στους περισσότερους να επισκέπτονται καθημερινά τις οργανωμένες παραλίες.

Το Attica Coast βρήκε τις πιο «ελεύθερες» και ωραίες παραλίες της Αττικής στις οποίες δεν χρειάζεται να πληρώσετε κανένα αντίτιμό για να απολαύσετε τις βουτιές σας.

Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ταξιδεύοντας προς Βάρκιζα εκτός από θέα που κόβει την ανάσα θα συναντήσετε μικρούς κολπίσκους και βράχια με πεντακάθαρα νερά, τα γνωστά σε όλους «λιμανάκια». Ένα σύνολο από πολλές μικρές παραλίες και γαλανοπράσινα κρυστάλλινα νερά αποτελούν την ιδανική λύση για κολύμπι τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού.

Εδέμ Π. Φαλήρου

Σε κοντινή απόσταση από την παραλία του Φλοίσβου βρίσκεται η παραλία Εδέμ στο Π. Φάληρο. Μπορεί να μην συναγωνίζεται σε μέγεθος τις αμμουδερές παραλίες της υπόλοιπης Αττικής ακτογραμμής όμως είναι εύκολα προσβάσιμη με το τραμ και οικονομική καθώς δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ σε ξαπλώστρες και ομπρέλες.

mavro lithari

 

Γλυφάδα

Στο άκουσμα και μόνο της περιοχής οι περισσότεροι σκέφτονται οργανωμένες παραλίες που κοστίζουν πολλά για ένα επισκέπτη. Ωστόσο η Γλυφάδα παρόλο που είναι συνυφασμένη με τις ακριβές πλαζ διαθέτει και μια παραλία που ο καθένας μπορεί ελεύθερα να απολαύσει τη θάλασσα. Η συγκεκριμένη παραλία παραμένει ίσως ένα από τα ελάχιστα πλέον σημεία της αθηναϊκής πρωτεύουσας που κάποιος μπορεί να κάνει μπάνιο με ηρεμία σε καθαρά νερά.

Μεγάλο Καβούρι

Μία επίσης κοντινή επιλογή το κυριακάτικο μπάνιο σας είναι οι ελεύθερες παραλίες του Μεγάλου Καβουρίου, οι οποίες βρίσκονται μόνο 16 χιλιόμετρα μακριά από το πολύβουο κέντρο της Αθήνας. Με μηδενικά έξοδα και κουβαλώντας μόνο την ψάθα σας, μπορείτε να κάνετε τις πιο διασκεδαστικές και «οικονομικές» βουτιές σε αυτή την όμορφη περιοχή της μικρής χερσονήσου λίγο πριν τη Βουλιαγμένη.

eleythers exw

Γαλάζια Ακτή

Μόλις 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας, στη λεωφόρο Σουνίου βρίσκεται μια μικρή αμμουδερή παραλία που φέρει επάξια το όνομα «Γαλάζια Ακτή». Η ψιλή της άμμος και τα καθαρά καταγάλανα νερά της μπορούν να φιλοξενήσουν όλους τους Αθηναίους που ψάχνουν ένα ήσυχο μέρος για να ξαπλώσουν στον ήλιο και να δροσιστούν στη θάλασσα. Και επειδή ένας παγωμένος καφές και ένα νερό είναι απαραίτητο «αξεσουάρ» στην παραλία σε μικρή απόσταση υπάρχουν καταστήματα από τα οποία μπορείτε να τα προμηθευτείτε.

Βοτσαλάκια Καστέλλας

Στην νότια ακτή της Πειραϊκής χερσονήσου «κρύβεται» μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες των Αθηναίων για τις θαλασσινές τους εξορμήσεις. Κάτω από τον ιστορικό λόφο της Κατέλλας απλώνεται μια αμμουδερή παραλία, η οποία είναι ανοιχτή προς όλο το κοινό και χωρίς χρέωση.

galazia akth

Μαύρο Λιθάρι

Στην περιοχή της Σαρωνίδας, στο 46ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου υψώνεται ένα μαύρος βράχος, από τον οποίο έχει πάρει το όνομά της η όμορφη παραλία που απλώνεται ακριβώς μπροστά του. Η ελεύθερη είσοδος, τα καθαρά νερά, η ηρεμία και η θέα που αντικρίζει κανείς φτάνοντας εκεί, είναι τα βασικά πλεονεκτήματα της παραλίας. Ωστόσο εκτός από τον άπλετο ελεύθερο χώρο για να βάλει κανείς την ομπρέλα του υπάρχουν και οργανωμένα μαγαζιά που προσφέρουν ξαπλώστρες και άλλες παροχές.

Παραλία στον όρμο Σουνίου

Το καλό μπάνιο σε ωραία θάλασσα και η αμμουδερή ακτή συνδυάζονται απόλυτα στον όρμο του Σουνίου. Μπορεί σε πολλά σημεία της η παραλία να είναι οργανωμένη, όμως υπάρχουν μεγάλα τμήματα εντελώς ελεύθερα και ανοργάνωτα στα οποία μπορούν οι επισκέπτες να βάλουν την ομπρέλα τους προκειμένου να απολαύσουν τη φιλόξενη σκιά της. Όσον αφορά την πρόσβαση στην παραλία, γίνεται τακτικά με δρομολόγια υπεραστικών λεωφορείων.

eleytheres

- Διαφήμιση -