Στην πρωϊνή ενημερωτική εκμπομπή του ΣΚΑΙ μίλησε για τα σχέδια του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού, που δόθηκαν στους δήμους για δημόσια διαβούλευση, αλλά και γενικότερα για την επένδυση την οποία χαρακτήρισε «Οδύσσεια», ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. 

Κάνοντας την εκτίμηση σύμφωνα με την πληροφόρηση που διαθέτει, ότι οι μπουλντόζες θα ξεκινήσουν τα έργα στο πρώην Αεροδρόμιο, την άνοιξη του 2019, αναφέρθηκε ειδικότερα στο θέμα του Μητροπολιτικού Πάρκου και στο γεγονός ότι αυτό θα είναι ανοιχτό στους πολίτες. Όπως είπε, διαψεύδονται όλοι εκείνοι που μέχρι τώρα ισχυρίζονταν ότι θα είναι ένα πάρκο για τους πλούσιους και κλειστό για τους πολίτες.

«Το νέο μας πάρκο θα είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο και όχι ένα «ιδιωτικό γκέτο πλουσίων» που ισχυρίζονταν οι πολέμιοι της επένδυσης, λαϊκιστές της πόλης μας, η δε κεντρική του είσοδος θα βρίσκεται στο ύψος του Μετρό Ελληνικού.

Όπως είπε, στα πλαίσια της διαβούλευσης, εδώ και αρκετό καιρό ειδικευμένη ομάδα επιστημόνων από την πλευρά του Δήμου, εξετάζει τα σχέδια του πάρκου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επιπλέον παρεμβάσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ειδικότερα είπε πως ανάμεσα και σε άλλες προτάσεις, ο δήμος θα προτείνει τη δημιουργία Μουσείου για να στεγάσει την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού που εγκαταστάθηκε στην περιοχή μετά το 1922.

Τέλος τόνισε ως πολύ σημαντικό το γεγονός πως τη φροντίδα και συντήρηση του Πάρκου θα έχει ο επενδυτής και όχι το δημόσιο ή οι δήμοι.

Για τα σχέδια του Μητροπολιτικού Πάρκου το δημοτικό συμβούλιο της πόλης θα συζητήσει στις 4 Σεπτέμβριου.

Στην πρωϊνή Ενημερωτική Εκπομπή του #ΣΚΑΙ με τους Achilleas Topas και Κωνσταντίνο Νταβλό συζητήσαμε για το νέο Μητροπολιτικό Πάρκο που πρόκειται να δημιουργηθεί στον Δήμο μας, στα πλαίσια της επένδυσης στο πρ. Αεροδρόμιο. Το νέο μας πάρκο θα είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο και όχι ένα "ιδιωτικό γκέτο πλουσίων" που έλεγαν οι λαϊκιστές της πόλης μας. Επίσης θα φέρει ανάπτυξη, πρόοδο και πολλές θέσεις εργασίας στην πόλη μας. Εδώ και αρκετό καιρό ειδικευμένη ομάδα επιστημόνων από την πλευρά του Δήμου, εξετάζει τα σχέδια του πάρκου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επιπλεον παρεμβάσεις προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας. Στις 4 Σεπτέμβριου το Δημοτικό Συμβούλιο μας θα συζητήσει τις θέσεις του επί του Σχεδίου.

Publiée par Γιάννης Κωνσταντάτος Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης sur Dimanche 26 août 2018

 

ΠΗΓΗ : www.vimaonline.gr