- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και κρατούνταν από τον Μάρτιο 3 Μαρτίου πέντε μήνες  στις φυλακές της Αδριανούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο αξιωματικοί επιστρέφουν στην Ελλάδα αύριο το πρωί. Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, παραμονή της Παναγίας απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν πλεον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα, συνεπώς μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Η Ελληνίδα πρόξενος ενημέρωσε σχετικά τους γονείς των δύο στρατιωτικών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Σήμερα ή αύριο το πρωί επιστέφουν στην Ελλάδα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί σύμφωνα με πληροφορίες . Σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μεταβαίνει στην Αλεξανδρούπολη για να παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι θα μεταφερθούν στην Αθήνα και θα γίνουν δεκτοί είτε από τον Πρωθυπουργό , είτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

 

Αλ. Τσίπρας: Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά

 

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής ο πρωθυπουργός αναφέρει «Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά».

 

Ανάρτηση Π. Καμμένου για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτών

 

Λιτή και συμβολική ήταν αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην αναγγελία της είδησης, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ότι αποφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης. Ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από την εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας.

 

Κ. Μητσοτάκης: Η απελευθέρωση των Ελλήνων αξιωματικών ένα χαρμόσυνο νέο στο ζοφερό καλοκαίρι
«Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών είναι ένα χαρμόσυνο νέο στο τόσο ζοφερό καλοκαίρι που ζει η χώρα μας. Όλοι οι Ελληνες περιμένουμε με χαρά και συγκίνηση την επιστροφή τους» τονίζει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγχαίροντας προσωπικά τον Αγγελο και τον Δημήτρη, όπως και τις οικογένειές τους για την τόσο γενναία, αξιοπρεπή και πατριωτική στάση που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

 

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών.

 Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά από 5 μήνες αδικαιολόγητης φυλάκισης είναι μία σημαντική, θετική εξέλιξη την οποία χαιρετίζουμε.

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να πράξει όλες τις απαραίτητες πολιτικές, διπλωματικές και νομικές ενέργειες προκειμένου να λήξει οριστικά η περιπέτειά τους.

Συγχαρητήρια στους ίδιους και τις οικογένειές τους για την υπομονή και την καρτερικότητα που επέδειξαν.
Περιμένουμε με λαχτάρα να τους καλωσορίσουμε στην πατρίδα.

 

 

- Διαφήμιση -