- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου το Σάββατο η ποδηλατοδρομία που ξεκίνησε από το Παλαιό Φάληρο, διέσχισε Άλιμο και Γλυφάδα και κατέληξε στη Βούλα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η ποδηλατοδρομία έγινε με τη χορηγία της Εθνικής Τράπεζας και το σύνθημα της έναρξης δόθηκε στις 17:00, έξω από το ΔΑΚ Παλαιού Φαλήρου, ενώ κατά τις 19:00, πραγματοποιήθηκε στάση έξω από το Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας.

Εκεί περίμεναν τους ποδηλάτες πολλά μπουκάλια με νερό για να ξεδιψάσουν και να πάρουν δυνάμεις για τη συνέχεια, ενώ εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Γλυφάδας παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και ο Τομεάρχης Αθλητισμού Δήμου Γλυφάδας, Περικλής Δορκοφίκης.

Ο κ. Παπανικολάου, μάλιστα, ανέφερε, χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια σε όλους τους ποδηλάτες που βρίσκονται εδώ μαζί μας και διένυσαν μία απόσταση 13,5 χιλιομέτρων. Αποτελεί μεγάλη χαρά για εμάς να ανταμώνουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις και ελπίζω να μας δοθούν και άλλες αφορμές πέρα από την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Ευχαριστούμε και την Εθνική Τράπεζα για τη χορηγία της σε αυτήν την ποδηλατοδρομία και τα αδέρφια Βολικάκη, τους δύο Έλληνες παγκόσμιους πρωταθλητές ποδηλασίας, που μας κάνουν την τιμή να βρίσκονται εδώ, ανάμεσά μας, όπως και το Δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Το ποδήλατο είναι άσκηση και η άσκηση είναι υγεία και θα πρέπει όλοι μας να το βάλουμε περισσότερο στη ζωή μας. Εμείς εδώ και 2 χρόνια περίπου χρησιμοποιούμε το σύστημα «i-bike», το οποίο και έχει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Μέριμνά μας, ως Δημοτική Αρχή και όχι μόνο, αποτελεί η δημιουργία ενός ενιαίου και συνεχούς ποδηλατόδρομου, φιλικού προς τον ποδηλάτη, που θα διασχίζει όλο το παραλιακό μέτωπο των Δήμων μας εδώ στα νότια προάστια. Καλή συνέχεια σε όλους!».

Η ποδηλατοδρομία συνεχίστηκε, καταλήγοντας στη Βούλα, όπου και ακολούθησε συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: http://i-bike.gr.

Σημειώνεται πως κατόπιν ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, επισκέφτηκε το χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Γλυφάδας, όπου στο εσωτερικό του κτιρίου συλλέγονται σχολικά είδη για όσους μαθητές τα έχουν ανάγκη, όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γονείς και με παιδιά.

 

ΠΗΓΗ:www.iglyfada.gr

- Διαφήμιση -