- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 8 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 8 Λεπτά

Ανοίγουν ένα – ένα και σταδιακά τα μέτωπα των Δημοτικών Εκλογών στη παραλιακή . Το Attica Coast με πρωτογενές και τεκμηριωμένο ρεπορτάζ από τις αρχές Σεπτεμβρίου κατέγραφε και καταγράφει τα παρασκήνια και τις ζυμώσεις για τις Δημοτικές που θα πραγματοποιηθούν με την απλή αναλογική στους Δήμους της Παραλιακής . Εκτενέστατο ρεπορτάζ υπήρχε στο δημοσίευμα της 10ης Σεπτεμβρίου  με τίτλο : Σε «θέσεις μάχης» στη Παραλιακή για τις Δημοτικές εκλογές. Τα νέα πρόσωπα, οι δελφίνοι, οι διεργασίες, οι εκπλήξεις σε Π. Φάληρο, Γλυφάδα, Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη.

Πολύφερνη νύφη και σε αυτή την Δημοτική αναμέτρηση η λεγόμενη Κεντροαριστερά , δηλαδή το πάλαι ποτέ παντοδύναμο ΠΑΣΟΚ και τα μικρότερα κόμματα και κινήσεις που έχουν συνασπιστεί στο ΚΙΝΑΛ .

Το ενδιαφέρον για δήμους κλειδιά στην παραλιακή είναι μεγάλο και με δεδομένο ότι στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν  το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει πολλούς από αυτούς τους Δήμους . Να καταγράψουμε μια σειρά από ενδιαφέρουσες ζυμώσεις και διεργασίες με επίκεντρο την Κεντροαριστερά στους Δήμους Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γλυφάδας , Ελληνικού, Καλλιθέας

 

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑ Ο Κ. ΚΟΚΚΟΡΗΣ

Για τον Δήμο Γλυφάδας έχουμε αναφερθεί εκτενώς και σε προηγούμενο ρεπορτάζ , ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Κώστας Κόκκορης πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας και δραστήριο στέλεχος και του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ , θα είναι πλην απροόπτου και πάλι στην μάχη για την Δημαρχία  με την παράταξη του «Δυνατή Γλυφάδα» . Πρόσφατα μάλιστα εξέδωσε και μια αναλυτική ανακοίνωση με την οποία ασκούσε δριμύτατη και εφ΄όλης της ύλης κριτική στην Δημοτική Αρχή του Γιώργου Παπανικολάου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Κόκκορης έχει κάνει ένα ευρύτατο κύκλο επαφών με κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ , αλλά και με την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη και φαίνεται ότι πλην απροόπτου θα κατέβει υποψήφιος είτε με επίσημο χρίσμα , είτε με διακριτική στήριξη από την Κεντροαριστερά.

Στον αντίποδα «στασιμότητα» υπάρχει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ , καθώς ναι μεν έχει ξεκινήσει κύκλος συζητήσεων καθώς  υπάρχει η προσωπικότητα του Τάσου Ταστάνη, ο οποίος όμως κατέχει πλέον σημαίνουσα θέση στον Ο.Α.Σ.Α  (Πρόεδρος Δ.Σ)

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες υπάρχει κινητικότητα , αλλά και σκέψεις να υπάρχουν «οσμώσεις» με ευρύτερους προοδευτικούς συνδυασμούς ή για πρόσωπα που δεν ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κινούνται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και θα μπορούσαν ενδεχομένως να στηριχθούν . Σύμφωνα δε με κάποια σενάρια υπάρχει και το ενδεχόμενο ενός νέου προσώπου που προέρχεται από την ευρύτερη αριστερά να ηγηθεί συνδυασμού που θα μετέχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ .

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ:  ΠΑΡΩΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΣ

Πλην του πρώην Δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη ο οποίος φαίνεται ότι θα ξαναδιεκδικήσει την Δημοτική Αρχή , ο Γιάννης Κωνσταντάτος ο σημερινός Δήμαρχος που θεωρείται από τους πετυχημένους, έχει και τον πονοκέφαλο μιας Κεντροαριστερής υποψηφιότητας.

Ο  Κώστας Στέφας ς Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ξανά η Πόλη Μπροστά “Ελληνικού Αργυρούπολης και Γραμματέας της Β1 Νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ θα είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Στο συνδυασμό του ο κ. Κωνσταντάτος είχε συμπεριλάβει και εξακολουθεί να έχει αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ .

Η Χαριλάου Τρικούπη και η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ βλέπουν θετικά την υποψηφιότητα του Κώστα Στέφα , ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι θα αποφύγουν να δώσουν επίσημο χρίσμα προκειμένου να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με άλλα στελέχη του Κινήματος που θα παραμείνουν στο συνδυασμό του Γιάννη Κωνσταντάτου.

 

ΑΛΙΜΟΣ: Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Α. ΚΟΝΔΥΛΗ

Στον Άλιμο  η Κεντροαριστερά θα στηρίξει και πάλι τον νυν Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη , ο οποίος διατηρούσε και διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και με το ΠΑΣΟΚ .

Ο μόνος πονοκέφαλος για την ώρα για τον κ. Κονδύλη είναι αν θα επανεκλεγεί από τον Α΄ γύρο ή θα πάει σε δεύτερο γύρο

 

 

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ

Στη Καλλιθέα ο δραστήριος και συμπαθής Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος , πλην άλλων , είναι πιθανό να έχει και ένα ισχυρό αντίπαλο από την  Κεντροαριστερά. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσει εκ νέου την Δημαρχία ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Ασκούνης , ο οποίος αυτονόητα θα στηριχθεί από την Κεντροαριστερά καθώς ήταν και παραμένει υψηλόβαθμο και προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ .

Στάση αναμονής για την ώρα τηρεί ο Θόδωροος Ψαλιδόπουλος που προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο

 

- Διαφήμιση -