- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 10 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 10 Λεπτά

από την Συντακτική Ομάδα του Attica Coast

Επίσημα και για πρώτη φορά ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης , ανακοινώνει με συνέντευξη του στο Attica Coast, ότι θα είναι υποψήφιος και πάλι στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 για την Δημαρχία .

Ο κ. Κονδύλης επισημαίνει πως «δουλέψαμε σκληρά» και «καταφέραμε σημαντικά πράγματα» και όλοι εμείς στην Παράταξη μας «Αγαπώ τον Άλιμο» συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της επένδυσης του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού , ο κ. Κονδύλης επισημαίνει πως «επιμένουμε στη δημιουργία διαδημοτικής μονάδας εντός του πάρκου για τη σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων, που εδώ και δεκαετίες παγίως και τεκμηριωμένα ζητάνε οι 3 όμοροι Δήμοι (Άλιμος, Αργυρούπολη – Ελληνικό, Γλυφάδα) και που προβλέπει ο Ν. 4062/2012 περί της αξιοποίησης του πρώην Αεροδρομίου» , ενώ σημειώνει πως «διεκδικούμε επίσης χωροθέτηση των ακόλουθων χρήσεων: Πολιτιστικό Κέντρο, Κέντρο Μελετών Θουκυδίδη και Βιβλιοθήκη, Δημοτική Πινακοθήκη, Κλειστό Γυμναστήριο, Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, Αρχαιολογικό Μουσείο κ.ά».

Τονίζει δε πως μέχρι τη ολοκλήρωση της παρούσας θητείας του θέλει να ολοκληρώσει το έργο της δημοτικής συγκοινωνίας .

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Δημάρχοου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη στο Attica Coast έχει ως εξής :

 

ΕΡ. Κύριε Κονδύλη, ομολογουμένως θεωρείστε επιτυχημένος δήμαρχος. Να υποθέσουμε το εύλογο, ότι δηλαδή θα ξαναείστε υποψήφιος;

 

ΑΠ. Δουλέψαμε σκληρά, προσπαθήσαμε πολύ και καταφέραμε σημαντικά πράγματα για την πόλη μας. Όλοι εμείς στην παράταξή μας, τους «Αγαπώ τον Άλιμο», θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια, θέλουμε την ποιότητα ζωής που φέραμε στην καθημερινότητα των κατοίκων να την κάνουμε «συνήθεια», να την κάνουμε μόνιμο στοιχείο της ταυτότητας του Αλίμου. Γι’ αυτό και θα διεκδικήσουμε ξανά τη Δημαρχία.

 

ΕΡ. Ένα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζετε είναι και η επένδυση του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, μια και ο Άλιμος είναι από τους τρεις εμπλεκόμενους δήμους. Ως Δημοτική αρχή ποια αιτήματα προβάλλετε στις σχετικές διαβουλεύσεις;

 

ΑΠ. Για λόγους που αγνοώ η διαβούλευση ορίζεται κάθε φορά τον Αύγουστο. Έτσι κι εφέτος έπρεπε να μελετήσουμε το υπό διαβούλευση Σχέδιο και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας μεταξύ 10 Αυγούστου και 3 Σεπτεμβρίου, το διάστημα δηλαδή που οι περισσότεροι άνθρωποι απουσιάζουν σε διακοπές. Παρ’ όλα αυτά, σπεύσαμε, κινητοποιηθήκαμε, αναλάβαμε δράση και στείλαμε τις προτάσεις μας.

Επιμένουμε στη δημιουργία διαδημοτικής μονάδας εντός του πάρκου για τη σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων, που εδώ και δεκαετίες παγίως και τεκμηριωμένα ζητάνε οι 3 όμοροι Δήμοι (Άλιμος, Αργυρούπολη – Ελληνικό, Γλυφάδα) και που προβλέπει ο Ν. 4062/2012 περί της αξιοποίησης του πρώην Αεροδρομίου.
Διεκδικούμε επίσης χωροθέτηση των ακόλουθων χρήσεων: Πολιτιστικό Κέντρο, Κέντρο Μελετών Θουκυδίδη και Βιβλιοθήκη, Δημοτική Πινακοθήκη, Κλειστό Γυμναστήριο, Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, Αρχαιολογικό Μουσείο κ.ά.  Εξυπακούεται ότι ο Δήμος μας προτίθεται να αναλάβει τη δαπάνη της ανέγερσης, διαμόρφωσης και δημιουργίας  των χώρων αυτών.

Και φυσικά, συμφωνούμε απόλυτα με το προτεινόμενο Σχέδιο όσον αφορά στην πρόβλεψη για τη διαχείριση των υδάτων εν γένει και ιδίως την ανοιχτή μορφή των ρεμάτων εντός του Πάρκου, την πρόβλεψη για χαμηλά κτήρια σε όλη την περιοχή, την πρόβλεψη για τους χώρους παιδικής αναψυχής, αλλά και την πρόβλεψη για το πάρκο γλυπτικής τέχνης.

ΕΡ. Ποια έργα θέλετε να προλάβετε να ολοκληρώσετε μέχρι το τέλος της θητείας σας;

 

ΑΠ. Πρώτα απ’ όλα τη δημιουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Ο Άλιμος υποφέρει, καθώς οι κάτοικοι περιμένουν με τις ώρες στις στάσεις χειμώνα – καλοκαίρι τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ. Τα υπάρχοντα δρομολόγια είναι εξαιρετικά αραιά. Οι επανειλημμένες κρούσεις μας στον Ο.Α.Σ.Α. δεν είχαν αποτέλεσμα. Υψώνεται πάντα ο τοίχος των περικοπών που δεν επιτρέπει περισσότερα οχήματα και περισσότερους οδηγούς. Επειδή δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Ήδη αγοράσαμε τρία καινούρια λεωφορεία, έχουμε στα χέρια μας μία ολοκληρωμένη μελέτη και πολύ σύντομα τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αλίμου θα διευκολύνουν τους κατοίκους με δρομολόγια από κεντρικά σημεία της πόλης προς το ΜΕΤΡΟ και τούμπαλιν.

Επίσης, στο προσεχές διάστημα θα αντικατασταθεί όλος ο φωτισμός του Δήμου με φωτισμό LED. Έτσι και μεγάλη οικονομία θα έχουμε και πιο καθαρό και δυνατό φως, που θα καθιστά την πόλη πιο ασφαλή κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Τέλος, είναι σε εξέλιξη δύο μεγάλα έργα υποδομών, ένα με εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε όλην την πόλη (80 δρόμοι) και ένα με επισκευές πεζοδρομίων σε 300 σημεία. Στόχος μας είναι να έχουν ολοκληρωθεί και αυτά μέχρι τον Ιανουάριο του 2019.

 

ΕΡ. Τον Μάϊο που μας πέρασε ανακηρύξατε τον Αλέκο Φασιανό επίτιμο Δημότη Αλίμου σε μια πολύ συγκινητική τελετή, όπου υπήρξε κοσμοσυρροή παρά την αφόρητη ζέστη. Έχετε διοργανώσει αξιόλογες εικαστικές εκθέσεις στο Πολιτιστικό σας Κέντρο και είναι γνωστή η φιλοδοξία σας για τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης. Πόσο εύκολο είναι σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης να βρίσκεις χώρο για την Τέχνη;

 

ΑΠ. «Η Τέχνη είναι ο πιο σύντομος δρόμος από άνθρωπο σε άνθρωπο», είπε κάποιος. Γι’ αυτό και κάναμε επίτιμο δημότη μας τον σπουδαίο ζωγράφο Αλέκο Φασιανό που διαφήμισε την ελληνική τέχνη στα πέρατα της γης.
Γι’ αυτό και κάναμε πραγματικότητα το όνειρο για έναν θερινό κινηματογράφο στη γειτονιά μας, δημιουργώντας το Cine Άλιμος στην παραλία μας. Φέτος λειτούργησε για τρίτη χρονιά και με μεγάλη επιτυχία.

Με τη βοήθεια του καθηγητή και Ιστορικού Τέχνης Μάνου Στεφανίδη έχουμε διοργανώσει μέχρι σήμερα 5 εκθέσεις με έργα σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων. Τα παιδιά των σχολείων που επισκέφθηκαν τις εκθέσεις αυτές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Μυταρά, τον Τσόκλη, τον Φασιανό, τον Βασιλείου…

Αλίμονό μας, αν παραδοθούμε στην κατάθλιψη, στο σκοτάδι και τη μιζέρια των ημερών!

 

 

- Διαφήμιση -