- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 8 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 8 Λεπτά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έδωσε  την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, από την πλατεία Αλεξάνδρας,  την εκκίνηση για τους δύο αγώνες των 2.000 μ. για αθλητές και μαθητές έως 16 ετών και των 14.000 μ.  για ενήλικες, που πραγματοποιήθηκαν  στο πλαίσιο του 32ου Βαρτζάκειου Δρόμου Υγείας.

Ο 32ος Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας , διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και τα έσοδα θα διατεθούν στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε, ότι δεν διεξάγονταν αγώνες στην πόλη του Πειραιά, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η πόλη έχει γίνει επίκεντρο μεγάλων αθλητικών γεγονότων, επισημαίνοντας πως χαίρεται για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Αναφερόμενος στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά σημείωσε, ότι είναι ένας σημαντικός Σύλλογος με  μεγάλη εμπειρία σε αθλητικές διοργανώσεις. Εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο 32ος Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας διοργανώνεται στον Πειραιά, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να γίνονται αθλητικά δρώμενα στην πόλη,  με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και με μαζική συμμετοχή παιδιών. «Αυτός είναι ο στόχος, τον οποίο πιστεύω ότι πετυχαίνουμε».

 

Πρόσθεσε ακόμη ότι, σε κάθε αθλητικό γεγονός στην πόλη υπάρχει κι ένας κοινωνικός σκοπός. «Ο σημερινός αγώνας δρόμου είναι αφιερωμένος  στην Εταιρεία Προστασία Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν». Πρόκειται για μια δομή που επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο με Πρόεδρο τον Αντιεισαγγελέα κ. Ποιμενίδη και Διευθύντρια την κα Κουζούμη, οι οποίοι κάνουν μια εξαιρετική δουλειά», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Δήλωσε ότι συγκινείται κάθε φορά που συναντιέται με τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά, τα οποία έχουν περάσει δύσκολα στη ζωή τους από μικρή ηλικία και επεσήμανε, ότι ο Δήμος Πειραιά βρίσκεται δίπλα τους με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που διαθέτει, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη στήριξη τους. Τέλος, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή και άλλοι φορείς της πόλης είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να διατηρηθεί η δομή του «Καλού Ποιμένα», γιατί γίνεται μια πολύ καλή δουλειά καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι «αμαρτία»  να συμβεί το οτιδήποτε και  να μην συνεχιστεί η λειτουργία του. Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε, ότι τα έσοδα από τον σημερινό αγώνα δρόμου θα βοηθήσουν στη διαβίωση των παιδιών που φιλοξενούνται στον Καλό Ποιμένα.

 

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά κ Σωτήρης Κάκιας,  δήλωσε, ότι είναι μια σημαντική στιγμή για τον Σύλλογο και για τον Πειραιά, γιατί ο Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας ξαναγυρίζει στον Πειραιά, από εκεί που ξεκίνησε το 1986, με δύο αγώνες: δύο χιλιομέτρων για παιδιά και 14 χιλιομέτρων για μεγαλύτερους. Όπως σημείωσε, ο αγώνας γίνεται, όλα αυτά τα χρόνια, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, τον οποίο ευχαρίστησε για τη στήριξη και τη βοήθεια όλων των υπηρεσιών του στη διοργάνωση. Ευχαρίστησε επίσης, την Τροχαία Πειραιά και τον Διοικητή της,  τη Μαρίνα Ζέας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, τον ΟΛΠ που – όπως είπε – άνοιξε για πρώτη φορά στην ιστορία του Πύλη για να τρέξουν οι δρομείς στην προβλήτα, το «Κανάλι 1», το οποίο ήταν χορηγός επικοινωνίας  και πρόβαλε τον αγώνα. Τέλος ευχαρίστησε τους ίδιους τους δρομείς για τη μεγάλη συμμετοχή και  δήλωσε ότι από αύριο ξεκινάει η προετοιμασία του 33ου   Βαρτζάκειου Δρόμου Υγείας.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν» και Αντιεισαγγελέας Εφετών Πειραιά κ Νικόλαος Ποιμενίδης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για τη συνεχή στήριξή του και τον Πρόεδρο Σωτήρη Κάκια και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά, που αφιέρωσαν αυτόν τον αγώνα στον  Καλό Ποιμένα, επεσήμανε ότι στον 32ο Βαρτζάκειο Δρόμο Υγείας «παντρεύεται» το αθλητικό ιδεώδες του Χρήστου Βαρτζάκη, τα ιδεώδη του Δήμου Πειραιά με τη μεγάλη ιδέα της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά, που είναι η προστασία των παιδιών που την έχουν ανάγκη. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους πάνω από 1000 δρομείς για την τιμή που έκαναν να αφιερώσουν τον αγώνα αυτό στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά.

Τέλος, αναφερόμενος στο έργο που επιτελεί η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά επί δεκαετίες τόνισε, ότι εκτελεί εισαγγελικές και δικαστικές παραγγελίες για τα παιδιά που πραγματικά έχουν ανάγκη, προκειμένου να τους δοθεί μια ευκαιρία στη ζωή και δήλωσε, ότι σε καμιά περίπτωση και κάτω από οποιαδήποτε αιτιολογία ή νομοθετικό εγχείρημα δεν πρέπει να σταματήσει η λειτουργία της δομής αυτής. Χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα σαν μεγάλη ημέρα για όλο τον Πειραιά.

Στον 32ο Βαρτζάκειο Δρόμο Υγείας παρευρέθηκε και η Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν», κα Αγγελική Κουζούμη.

 

 

 

- Διαφήμιση -