- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Μπρα ντε φερ του Δήμαρχου Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλου, με την Εκκλησία αναφορικά με την αξιοποίηση εκτάσεων φιλέτων στη Βουλιαγμένη.

Απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις και αιτιάσεις του Γενικού Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου, για τις προθέσεις της Εκκλησίας να «αξιοποιήσει» τις εκτάσεις ιδιοκτησίας της στη Βουλιαγμένη και τη Φασκομηλιά, ο κ. Κωνσταντέλλος , με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε οποιοδήποτε αίτημα ή προσπάθεια αξιοποίησης που θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της πόλης.

Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά πως «το νομικό επιτελείο του Δήμου είναι σε διαδικασία προετοιμασίας να αντιμετωπίσει την προσφυγή της Εκκλησίας στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια με σειρά ισχυρών νομικών επιχειρημάτων»

 

 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ανακοίνωσης του Δήμου έχει ως εξής:

«Μετά την πρόσφατη συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, Επισκόπου Σαλώνων, Αντωνίου, μέσω της οποίας δηλώνει τις προθέσεις της Εκκλησίας να «αξιοποιήσει» τις εκτάσεις ιδιοκτησίας της στη Βουλιαγμένη και τη Φασκομηλιά, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης χαρακτηρίζεται από φυσικό τοπίο το οποίο αποτελείται από παραλιακό μέτωπο περίπου 50 χιλιομέτρων, περιαστικό δάσος και ελεύθερους, πράσινους χώρους εντός του οικιστικού ιστού.

Το γεγονός αυτό προσδίδει στην πόλη μας μοναδικό χαρακτήρα και παρέχει στους κατοίκους μας υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής. Πεποίθηση της Δημοτικής Αρχής είναι πως οποιαδήποτε μορφή αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας εντός των ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι ελεύθεροι χώροι και ο συντελεστής πρασίνου της πόλης με αρνητικές συνέπειες στην συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.

Συνεπώς όπως ήδη έχουμε ενημερώσει την Εκκλησία της Ελλάδος σε ανώτατο επίπεδο, δεν είναι στις προθέσεις μας να συναινέσουμε σε οποιοδήποτε αίτημα ή προσπάθεια αξιοποίησης που θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της πόλης μας.

Για το λόγω αυτό, το νομικό επιτελείο του Δήμου είναι σε διαδικασία προετοιμασίας να αντιμετωπίσει την προσφυγή της Εκκλησίας στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια με σειρά ισχυρών νομικών επιχειρημάτων.

Μοναδικός στόχος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας της πόλης μας».

 

- Διαφήμιση -