- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Ο Δήμος Γλυφάδας ενημερώνει σχετικά με το νέο πρόγραμμα που ξεκινά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας και με το ωράριο λειτουργίας της.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας αναφέρει, χαρακτηριστικά, τα εξής: «Νέο πρόγραμμα ξεκινά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας, που στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος). Η βιβλιοθήκη διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 15.000 τόμους βιβλίων και 35 τίτλους περιοδικών, έχει 6.150 μέλη και λειτουργεί ως δανειστική (2 βιβλία για 15 ημέρες).

Το ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης είναι Δευτέρα και Πέμπτη 8:30 – 17:30, Τρίτη και Τετάρτη 9:30 – 16:30 και Παρασκευή 8:30 – 19:30. Παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, για πλοήγηση των αναγνωστών και εξυπηρέτηση των αναγκών τους, ενώ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στους χώρους της βιβλιοθήκης θα πραγματοποιούνται εβδομαδιαίοι κύκλοι προγραμμάτων ενηλίκων και παιδιών, ενώ παράλληλα θα διοργανώνονται μηνιαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις και παιδικά εργαστήρια. Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα εβδομαδιαία προγράμματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.

Το έντυπο υλικό καλύπτει όλους τους τομείς των γνώσεων με έμφαση στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Υπάρχει συλλογή πληροφοριακών βιβλίων (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, βιβλία τέχνης, ιστορίας), που χρησιμοποιούν οι αναγνώστες και περισσότερο οι μαθητές και οι σπουδαστές για τις εργασίες τους. Στη διάθεση των μαθητών υπάρχει και συλλογή με σχολικά βοηθήματα. Στη βιβλιοθήκη υπάρχει επίσης σειρά ξενόγλωσσων βιβλίων για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών κατοίκων του Δήμου.

Όποιος επιθυμεί να πραγματοποιήσει δωρεά βιβλίων προς τη βιβλιοθήκη, μπορεί να συμπληρώνει τη σχετική φόρμα που θα βρει στη γραμματεία στο χώρο της βιβλιοθήκης.

Σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, στο οποίο συμμετέχουν 220 βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα».

- Διαφήμιση -