- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Τέλος στη δράση δύο απατεώνων που αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων, έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.

Οι δράστες, ένας 61χρονος Έλληνας και μία 39χρονη αλλοδαπή, συνελήφθησαν την Τετάρτη (3/10), στη Νέα Σμύρνη, για απάτες σε βάρος πολιτών.

Οι δράστες προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τους, συστηνόμενοι ως εύποροι επιχειρηματίες και με το πρόσχημα αύξησης των χρηματικών τους κεφαλαίων μέσω ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων, τους έπειθαν να τους καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση.

Επιπρόσθετα, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές.

Περαιτέρω, για να γίνουν περισσότερο πειστικοί, τους διαβεβαίωναν για την ασφάλεια των υπό επένδυση χρημάτων, παραδίδοντάς τους ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, περιέχον υποτίθεται το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Όταν τα θύματα αντιλαμβανόντουσαν την απάτη σε βάρος τους, απασφάλιζαν τα χρηματοκιβώτια και διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί χρημάτων υπήρχαν αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις στη Γλυφάδα που σημειώθηκαν το Μάιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, με το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τους εξαπατηθέντες πολίτες, να ανέρχεται στις 135.000 ευρώ.

Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 108.700 ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια, ένας χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων. Επίσης κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 61χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία και απόδραση κρατουμένου.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συλληφθείς είχε προσεγγίσει το Λευτέρη Πανταζή με την πρόφαση όταν έχει επαφές με ιδρύματα, την Εκκλησία και πως συχνά έκανε δωρεές. Μάλιστα για να τον πείσει του είχε δώσει ένα κουτί (κλειδωμένο) και του είχε πει πως μέσα είχε 60.000 ευρώ, χρήματα που θα τα έκανε δωρεά σε κάποιο ίδρυμα στην Κρήτη. Μάλιστα του είχε πει να πάνε παρέα. Ο επιτήδειος ζήτησε από το Λευτέρη Πανταζή να κρατήσει το κουτί (μικρό χρηματοκιβώτιο) και να το κρύψει στο χρηματοκιβώτιο. Μάλιστα για να γίνει και πιο πιστευτός πριν του το δώσει έκανε πως έβαλε μέσα μία ακόμη δεσμίδα με ευρώ. Αρχικά ο τραγουδιστής ήταν επιφυλακτικός, ωστόσο στη συνέχεια πείστηκε και πήρε το κουτί. Λίγες ημέρες μετά ο επιτήδειος κατάφερε και έπεισε τον Λευτέρη Πανταζή να του δώσει 60.000 ευρώ προκειμένου εκείνος να τα βάλει σε μία ευκαιριακή χρηματιστηριακή επένδυση. Μάλιστα για να διώξει κάθε υποψία από τον τραγουδιστή του είπε «αν τα χάσουμε, άνοιξε το κουί με τις 60.000 ευρώ και πάρτα».

Τελικά ο επιτήδειος εξαφανίστηκε και όταν ο Λευτέρης Πανταζής τον έψαξε και δεν τον βρήκε αποφάσισε να ανοίξει το κουτί. Τότε με έκπληξη διαπίστωσε πως αντί για χαρτονομίσματα, το κουτί περιείχε αποκόμματα από εφημερίδες. Στη συνέχεια ο τραγουδιστής πήγε για καταγγελία στην Αστυνομία.

- Διαφήμιση -