- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 13 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 13 Λεπτά

“Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τη γνώση και την εμπειρία, έχουμε το όραμα, έχουμε το σχέδιο, ζητούμε από σας την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας, μία καθαρή και ισχυρή εντολή. Ζητούμε τη θετική σας ψήφο για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε κι αυτό που αισθανόμαστε ότι κάνουμε καλά” είπε ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απευθυνόμενος στους συμπολίτες του που κατέκλεισαν τη μεγάλη αίθουσα του Divani Apollon Palace το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου 2019, κλείνοντας τον απολογισμό της 5ετούς θητείας του.

“Ζητούμε τη θετική σας ψήφο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, αγόγγιστα, μεθοδικά και οργανωμένα για τη Βάρη, για τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη για την πόλη της καρδιάς μας, για την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για τα παιδιά μας και για τα παιδιά των παιδιών τους, καθ’ ότι την πόλη αυτή την έχουμε δανειστεί από αυτά και οφείλουμε να τους τη δώσουμε τουλάχιστον όπως την πήραμε”.

Ήταν το κλείσιμο του απολογισμού και παράλληλα της πρώτης προεκλογικής ομιλίας του Δημάρχου που περιείχε πολύ συναίσθημα και περηφάνεια για το έργο της 5ετίας.

“Είμαι συγκινημένος…”

Ζητώντας συγνώμη, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος για την καθυστέρηση της έναρξης, εκδήλωσε τη συγκίνησή του για το γεγονός πως παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες η αίθουσα του ξενοδοχείου και το φουαγιέ πλημμύρισαν από κόσμο ενώ στους γύρω δρόμους υπήρξε μποτιλιάρισμα από τα αυτοκίνητα που προσπαθούσαν να φτάσουν στο ξενοδοχείο. Ευχαρίστησε δε τους συμπολίτες του χαρακτηρίζοντας την παρουσία τους συγκλονιστική.

Μετά την προβολή ενός ολιγόλεπτου βίντεο με τα έργα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της δημοτικής του θητείας, έκανε μία σύντομη αναδρομή για την ίδρυση της παράταξης πριν από 10 χρόνια.

“Πριν από 10 χρόνια” είπε, “τον Νοέμβριο του 2019, σ’ αυτό τον ίδιο χώρο είχαμε βρεθεί και είχαμε ξεκινήσει μια προσπάθεια για το δήμο της Βούλας τότε.

Στη συνέχεια, μετά τη συνένωση των τριών όμορφων πόλεών μας και τη δημιουργία του μεγάλου καλλικρατικού δήμου, ήρθαν να προστεθούν στην ομάδα νέοι συνοδοιπόροι. Μαζί, δώσαμε πάντα σε πλαίσιο πολιτισμού τη μάχη των εκλογών για το 2010 και το 2014 και συνεργαστήκαμε με παλιά και νέα μέλη της “Πόλης για να ζεις”.  Μετά από μια συμμετοχική διαδικασία καταλήξαμε στην πρότασή μας η οποία έχει ορίζοντα υλοποίησης την περίοδο 2014 – 2023.

Εσείς μας δώσατε την εντολή να υλοποιήσουμε αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα στις εκλογές του 2014. Σήμερα είμαι εδώ με όλους τους συνεργάτες μου για να σας πω ότι αυτή την εντολή την τίμησα και την τιμήσαμε. Οι συνεργάτες μου κι εγώ προσπαθήσαμε, κοπιάσαμε για να υλοποιήσουμε όσα υποσχεθήκαμε και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Υλοποιήσαμε ένα έργο για το οποίο είμαστε υπερήφανοι. Ένα έργο που αξίζει στην πόλη μας και στους κατοίκους της.

Σήμερα μπορώ να κοιτώ όλους σας τα μάτια και να σας πω ότι τίμησα την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και μπορώ σήμερα να σας ζητήσω την ανανέωσή της.

Την εμπιστοσύνη σας την μετατρέψαμε σε έργο, δεν αποδώσαμε καθυστερήσεις στη γραφειοκρατία, δεν κοιτάξαμε να κρυφτούμε. Δεν παρουσιάσαμε μακέτες για να μείνουν μακέτες, δεν σταματήσαμε ούτε καν για να κάνουμε εγκαίνια, για να κόψουμε κορδέλες σε κάθε έργο που ολοκληρώθηκε και ολοκληρώθηκαν πολλά, γιατί οι διαδικασίες αυτές δεν μας εκφράζουν, τις θεωρούμε παρωχημένες.

Μοναδικοί μας αντίπαλοι, ο χρόνος και τα προβλήματα. Το σημαντικό έργο που κάναμε δεν το διαφημίσαμε με εγκαίνια, πανηγύρια και ανακοινώσεις, γιατί το έργο μας το βλέπετε, το βιώνετε καθημερινά. Από το νέο δημοτικό φωτισμό έως τις παιδικές χαρές που παίζουν τα παιδιά σας καθημερινά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις που αθλούνται οι νέοι. Ποτέ δεν είχαν γίνει τόσα έργα με τόση πίεση και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης” .

 

Τα έργα σε αριθμούς

Κατά τη διάρκεια της δημοτικής θητείας του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου έγιναν 290 μικρά και μεγάλα έργα σε όλη την έκταση της πόλης, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 60 εκ. ευρώ. Ενδεικτικά:

Τοποθετήθηκαν σε όλη την πόλη 6.500 φωτιστικά σώματα ψηφιακής τηλεματικής τεχνολογίας που μεγάλωσαν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δήμου και εξοικονομήθηκαν 450.000 ευρώ ετησίως.

Παραδόθηκαν 47 πιστοποιημένες παιδικές χαρές, συνολικής έκτασης 30.000 τ.μ., αξίας 3,5 εκ. ευρώ.

Έγιναν μελέτες αξίας 600.000 ευρώ τις οποίες χρηματοδότησαν  οι εφοπλιστές Θανάσης Μαρτίνος και Γιώργος Προκοπίου τους οποίους ευχαρίστησε για τη συνδρομή τους.

Ξεκίνησε το έργο της διευθέτησης του ρέματος του Κόρμπι του μεγαλύτερου τεχνικού έργου της περιοχής αξίας 22 εκ. ευρώ. Χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ενώ ο δήμος έχει μεγάλη συμμετοχή.

Ήρθαν στο δήμο 36 εκ. ευρώ για  υδραυλικά έργα και δαπανήθηκαν 2 εκ. ευρώ για συντηρήσεις σχολείων.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην παραχώρηση από την ΕΤΑΔ μετά από επίμονη και επίπονη διεκδίκηση από τη Δήμο 540 στρεμμάτων παραλιακής έκτασης για μακροχρόνια χρήση από το δήμο με ήπιες παρεμβάσεις.

Προστασία του περιβάλλοντος

“Πρώτη προτεραιότητα για όλους εμάς είναι να προστατέψουμε αυτή την όμορφη πόλη” τόνισε, να προστατέψουμε το περιβάλλον, γιατί αυτό είναι η μεγαλύτερη περιουσία μας. Με το βλέμμα στο μέλλον λοιπόν, να δημιουργήσουμε έναν ακόμα πιο πράσινο δήμο. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν και είναι να προστατέψουμε και να αυξήσουμε το υπάρχον πράσινο. Να προστατέψουμε την πόλη και το θαλάσσιο περιβάλλον από τις απειλές, οι οποίες είναι πολλές δυστυχώς”.

 

Έκανε αναφορά στην προσπάθεια που κάνει ο δήμος για την καινοτόμα διαχείριση των απορριμμάτων σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα, για τη διαλογή στην πηγή και την αναζήτηση φιλικών μεθόδων στο περιβάλλον και τις δράσεις που κάνει ο δήμος για τη διαφύλαξή του.

“Πιστοί σ’ αυτή τη λογική δίνουμε τη μάχη για να διατηρηθεί ο δασικός χαρακτήρας στην περιοχή μας. Δεσμεύομαι προσωπικά πως θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να μην αλλοιωθεί επ’ ουδενί ο χαρακτήρας της πόλης. Να παραμείνει η πανέμορφη Φασκομηλιά προστατευόμενη περιοχή” είπε αναφερόμενος στην προσπάθεια εκμετάλλευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας στη Βουλιαγμένη.

Βελτίωση της καθημερινότητας και της ασφάλειας των πολιτών

Αναφερόμενος στις ενέργειες που έκανε ο δήμος για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ασφάλειας των πολιτών μίλησε για την Πολιτική Προστασία, τη Δημοτική Αστυνομία, το φωτισμό της πόλης, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη, τις αναπλάσεις πλατειών και άλλων κοινόχρηστων χώρων, και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε κομβικές παρεμβάσεις σε πολύ σημαντικά θέματα όπως αυτή στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου αντί να πετροβολούν όπως χαρακτηριστικά είπε, κατά τη συνήθεια ορισμένων, συμμετείχαν στις συνομιλίες και διαμόρφωσαν έτσι τα δεδομένα που κατέληξαν προς όφελος του περιβάλλοντος. “Χαιρετίζουμε” είπε “όποια επένδυση έρχεται στην πόλη μας δημιουργεί υπεραξία και θέσεις εργασίας, που σέβεται όμως το περιβάλλον και τη φυσιογνωμία της. “Το λιγότερο τσιμέντο εμείς το κάνουμε πράξη”.

 

Τα έργα της επόμενης μέρας

Περιγράφοντας τα έργα που είναι προγραμματισμένα να γίνουν την επόμενη τετραετία, μερικά από τα οποία βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη είπε ότι προγραμματίζεται η ανακατασκευή του οδικού δικτύου, η ανέγερση δύο νέων ΚΑΠΗ, η συνέχιση και ολοκλήρωση του Δημοτικού Γηροκομείου, η ολοκλήρωση της ανακαίνισης του πέτρινου “κόκκινου κτιρίου” το οποίο μισθώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να γίνει κέντρο πολιτισμού, η αγορά οικοπέδου 1 στρέμματος στη Βάρκιζα, της επονομαζόμενης βίλας Κατσουλάκου, αξίας 1 εκ. ευρώ για χώρο πρασίνου και στάθμευσης, δημοτικό κολυμβητήριο κ. ά.

Τέλος ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ευχαρίστησε τον πρώην δήμαρχο Σπύρο Πανά που ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επιδόθηκε σε στείρα αντιπολίτευση αλλά κατανοώντας την αναγκαιότητα των έργων που έπρεπε να γίνουν, “έβαλε πλάτη”.

Ο απολογισμός του δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης έκλεισε με την παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, 87 τον αριθμό, των τριών δημοτικών ενοτήτων που αποτελούν το 95% περίπου του συνόλου του ψηφοδελτίου του.

Τον απολογισμό του δημάρχου τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου, ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, οι εφοπλιστές Θανάσης Μαρτίνος και Γιώργος Προκοπίου, ο Πάρης Κασιδόκωστας – Λάτσης, ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Σμέρος, κ. ά.

 

 

ΠΗΓΗ: www.vimaonline.gr

 

- Διαφήμιση -