- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Της Τέτης Ηγουμενίδη*

Την άποψη ότι ο Δήμος Αλίμου με την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του Φορέα Κοινοχρήστων στην ανάπλαση του Ελληνικού στρέφεται εναντίον του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και κατά της επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο διατυπώνει ο Γιάννης Κωνσταντάτος σε δήλωσή του στη «Ν», έπειτα από το σχετικό δημοσίευμά της.

Ο κ. Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Φορέα, χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, σημειώνοντας αρχικά: «Πριν από 2 χρόνια ο Δήμος Αλίμου προσέφυγε στο υπουργείο Εσωτερικών για να αλλάξει τα σύνορα των δήμων μας και να υφαρπάξει μέσα από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού δημοτική μας γη. Φυσικά, η προσπάθειά του έπεσε στο κενό, καθώς στηριζόταν σε έωλα στοιχεία.

Σήμερα, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, πάλι με μία εμμονή, προσφεύγει κατά του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού, ο οποίος ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, είναι νομικά και τεχνικά άρτια διατυπωμένος, έχει αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα προασπίζει τα συμφέροντα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αλλά και των όμορων δήμων στον βαθμό που τους αναλογούν».

Ο ίδιος στη συνέχεια προσθέτει: «Ο δήμαρχος Αλίμου, χρησιμοποιώντας στρεψόδικα μέσα, στρέφεται ουσιαστικά εναντίον του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος έχει την πλειοψηφία στον Φορέα και δικαιωματικά, καθώς το 90% της επένδυσης θα γίνει μέσα στα χωροταξικά και διοικητικά μας όρια.

Θα πρέπει επιτέλους ο δήμαρχος Αλίμου, ο οποίος έχει μία έδρα αναλογικά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, καθώς μόνο το 4% της νέας επένδυσης θα πραγματοποιηθεί μέσα στα διοικητικά όρια της πόλης του, να συνειδητοποιήσει ότι σε κάτι που δεν του ανήκει δεν μπορεί να έχει αξιώσεις. Δεν μπορεί το 4% να αξιώνει ισότιμη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων για τη λειτουργία της νέας πόλης μας.

 

Με την προσφυγή του αυτή δεν στρέφεται μόνο εναντίον του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, αλλά μπλοκάρει ουσιαστικά την επένδυση του Ελληνικού, καθώς η λειτουργία του Φορέα θεωρείται αναβλητική αίρεση προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα».

Ο εν λόγω Φορέας συστάθηκε πέρσι στο τέλος Σεπτεμβρίου και αποτελεί μία από τις αναβλητικές αιρέσεις προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση για το Ελληνικό, από το Δημόσιο και τους επενδυτές, με επικεφαλής τη Lamda Development, ώστε το έργο να ξεκινήσει. Σκοπός του είναι η διαχείριση και λειτουργία όλων των κοινόχρηστων χώρων, υποδομών, έργων και εξοπλισμού εντός του ακινήτου των 6.200 στρεμμάτων, καθώς και η είσπραξη και διαχείριση των ανταποδοτικών τελών.

Η αίτηση ακύρωσης των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για τον Οργανισμό του Φορέα και τον Εσωτερικό κανονισμό του κατατέθηκε από τον Δήμο Αλίμου στο Δ’ Τμήμα του ΣτΕ τέλος Νοεμβρίου 2018 και θα συζητηθεί στις 21 Μαΐου 2019 (εφόσον δεν υπάρξει αίτημα αναβολής της συζήτησης)

 

ΠΗΓΗ:www.naftemporiki.gr

- Διαφήμιση -