- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Όλες οι αιτήσεις παιδιών για φοίτηση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα γίνουν δεκτές και φέτος.

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος των 3Β, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μετά από συνάντηση που είχε για το θέμα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστα Πασακυριάκο.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, οι διαθέσιμες θέσεις στις δομές του Δήμου για νήπια και βρέφη φτάνουν τις 375, με τις αιτήσεις να φτάνουν τις 338, γεγονός που σημαίνει ότι θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Επίσης, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ενημέρωσε ότι μετά το σεισμό και μέχρι σήμερα, έχει ελεγχθεί το 80% των σχολικών συγκροτημάτων από μηχανικούς του Δήμου. Και πως αμέσως μετά το σεισμό, ελέγχθηκαν όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία, που ήταν ακόμα σε λειτουργία. Ο έλεγχος όλων των σχολικών συγκροτημάτων θα έχει ολοκληρωθεί ελεγχθεί μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Πασακυριάκος τόνισε πως ένα σημαντικό διαχρονικό πρόβλημα που αφορά πολλές οικογένειες, είναι η καθυστέρηση που σημειώνεται στο να πάρουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς. Κάτι που οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού και στην μη έγκαιρη πρόσληψη συμβασιούχων, ώστε να καλυφθούν από την αρχή οι ανάγκες.

«Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των περιορισμών στις προσλήψεις που υπάρχουν από το 2012 μέχρι και σήμερα με ευθύνη των κυβερνήσεων και των μνημονιακών νόμων, με αποτέλεσμα ο Δήμος, να φτάνει να παίρνει παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, ακόμα και μέχρι το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο!», σημείωσε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

ΠΗΓΗ:www.3vita.gr

- Διαφήμιση -