- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 11 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 11 Λεπτά

“Η Ζωή Είναι Ωραία”

«Ονειρέψου σαν παιδί, ζήσε σαν τρελός, αγάπα σαν άνθρωπος, μικρός ο κόσμος κι εμείς περαστικοί»
Θανάσης Βέγγος

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.
Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.

Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό με δωρεάν μεταφορά και μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.
Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος «Η ζωή είναι ωραία», θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 π.μ. – 17:00.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΙΜΟΥ

Α΄ Αλίπεδο (στάση Τραμ Καλαμάκι)

Ο Δήμος Αλίμου διοργανώνει το μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, η Ακτή Α’ μετατρέπεται σε μια τεράστια disco και το beach party που αποχαιρετά το καλοκαίρι είναι για όλους μια μοναδική ευκαιρία για να απολαύσουν τη νύχτα χορεύοντας ή ρομαντζάροντας κάτω από τα άστρα. Το τραμ έχει συνεχή δρομολόγια και η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ στα πλατό τη μουσική αναλαμβάνουν ο Νίκος Μαστοράκης, ο Νικόλα Λαβάκα και ο Νίκος Γκαραβέλας με ερωτικές μπαλάντες.

Οι επισκέπτες μπορούν να φέρουν το ποτό τους ή να παραγγείλουν στο παραπλεύρως Splash (με ειδικές τιμές), να χορέψουν, να κάνουν νυχτερινό μπάνιο και να χαρούν την παραλία του Αλίμου αυτή τη μια και σπάνια νύχτα.

Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

Θεατρική Παράσταση

«Η μικρή μας πόλη»

Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

«Η Μικρή μας Πόλη» είναι ένας ύμνος στη ζωή, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην πολύτιμη αξία της κάθε στιγμής που ζούμε, όσο μικρή και ασήμαντη και αν φαίνεται. Ο έρωτας, η φιλία, η ενηλικίωση, οι σχέσεις των γονιών με τα παιδιά τους, τα ατομικά και συλλογικά όνειρα της κοινωνίας, η απλή καθημερινή ζωή μιας πόλης, αλλά και όλος ο κύκλος της ζωής των ανθρώπων είναι τα θέματα πού διαπραγματεύεται με γλαφυρό, τρυφερό αλλά και αστείο τρόπο ο τιμημένος με το βραβείο Πούλιτζερ συγγραφέας Θόρντον Ουάιλντερ σε ένα από τα πιο διάσημα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Παίζουν: Φαίη Κοκκινοπούλου, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Δημήτρης Δεγαΐτης, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Γιώργος Γιαννούτσος, Ροζαμάλια Κυρίου, Γιώργος Αμούτζας κ.ά. Στον ρόλο του αφηγητή ο Χρήστος Φερεντίνος.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 10€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

Ορχηστρικό Πολυθέαμα

«Stomp»: Οι βασιλιάδες του ρυθμού

Θέατρο Βράχων

«Stomp» σημαίνει: χτυπάω το πόδι δυνατά. Τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτάκια μπύρας, εφημερίδες, σκουπόξυλα και παλιοσίδερα, ακόμα και νεροχύτες ή κομμάτια παλιών αυτοκινήτων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, γίνονται αυτοσχέδια όργανα μουσικής στα χέρια των performers, οι οποίοι σκηνοθετούν μια άκρως εντυπωσιακή παράσταση, ένα πολυ-θέαμα ήχου, κίνησης, σκηνικών, φωτισμού κ.λπ., που μαγεύει το κοινό!

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 25€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Πεζοπορία

Πεζοπορία και Yoga στην Τρύπια Σπηλιά Υμηττού

Μια πανέμορφη εμπειρία πεζοπορίας στη φημισμένη Τρύπια Σπηλιά του αγαπημένου μας Υμηττού! Ελάτε να διασκεδάσουμε, να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα και να γνωριστούμε με δραστηριότητες, όπως η ήπια πρωινή γιόγκα, αλλά και η κατάβαση από βράχο με σχοινιά για όποιον επιθυμεί. Μια εκδρομή που θα μας βγάλει από τη ρουτίνα, θα μας ανανεώσει και θα μας χαρίσει καλύτερη διάθεση και ευεξία.

Η διαδρομή πραγματοποιείται σε ορεινό περιβάλλον και απαιτείται καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση. Και, φυσικά, οι συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται το φυσικό περιβάλλον και να το προστατεύουν.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Σακίδιο πλάτης, νερό, σνακ, μποτάκια πεζοπορίας ή αθλητικά παπούτσια, καπέλο, και για όσους θα συμμετέχουν στο μάθημα της γιόγκα, yoga mat σε θήκη πλάτης.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (35 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στις 08:00 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Επιστροφή: Αναχώρηση από τον Υμηττό περίπου στις 14:00.

Τιμή Συμμετοχής: 5€.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου

Ξενάγηση

«Δειλινό στα Αναφιώτικα» από την ομάδα Action Plus

Ξενάγηση στα μυστικά της Πλάκας, όταν ο ήλιος δύει και όλα φαίνονται ακόμα πιο ειδυλλιακά! Τα Αναφιώτικα πλέουν στον χρόνο, με χρώμα κυκλαδίτικο.
Ελάτε να ταξιδέψουμε στις άγνωστες ιστορίες της παλαιότερης συνοικίας της Αθήνας και στο ρομαντισμό μιας άλλης εποχής.
Η πόλη μας είναι υπέροχη, ελάτε να την ανακαλύψουμε…!

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (35 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 17:30 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Κόστος Συμμετοχής: 8€.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Εκδρομή

Εκπαιδευτική εκδρομή για παιδιά και μεγάλους στο πολιτιστικό πάρκο Κερατέας

Το πολιτιστικό αυτό πάρκο είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα. Στην επίσκεψη αυτή μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουμε τη διαδικασία της οινοποίησης από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού! Στο τέλος αυτής της διαδικασίας και, αφού ξεκουραστούμε από το Τρυγοπάτι, μπορούμε να επισκεφθούμε το πάρκο Δεινοσαύρων, να ταΐσουμε τα ζώα στη μικρή φάρμα και να θυμηθούμε και πάλι, οι μεγαλύτεροι, αλλά και να γνωρίσουν οι μικρότεροι, την παλιά αγορά των ξεχασμένων επαγγελμάτων!

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 09:00 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Κόστος Συμμετοχής: για τα παιδιά 6€ και για τους μεγάλους 3€.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Σας περιμένουμε !

- Διαφήμιση -