- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Στις 25 Σεπτεμβρίου θα εισαχθεί στη Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) το Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ. Σχεδόν έναν μήνα μετά την κατάθεσή του στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην Επιτροπή υπάρχουν νέα μέλη οπότε θα πρέπει να μελετήσουν τον ογκωδέστατο φάκελο πριν αποφασίσουν. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες όπως η δημιουργία ναυπηγείου αφού οι Κινέζοι επέλεξαν να το αποτυπώσουν στο κείμενό τους ως ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευής, ανάπτυξη που προβλέπεται ούτως ή άλλως και από τη σύμβαση παραχώρησης.

Ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, θέλει να ξεκινήσουν τα επενδυτικά έργα του ΟΛΠ όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να έχουν μπει οι μπουλντόζες όταν θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο πρόεδρος της Κίνας τον Οκτώβριο.

Το ποσό των 800 εκατ. ευρώ που προβλέπει το αναθεωρημένο επενδυτικό σχέδιο είναι υπερδιπλάσιο των υποχρεωτικών επενδύσεων -γύρω στα 294 εκατ.- που προέβλεπε η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ.

Η θυγατρική της COSCO έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις γύρω στα 100 εκατ. ευρώ παρά τη γνωστή αδράνεια των κρατικών υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια.

- Διαφήμιση -