- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 11 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 11 Λεπτά

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το Πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία”, ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.

Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό με δωρεάν μεταφορά και μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος ΄΄Η ζωή είναι ωραία΄΄, θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 π.μ. – 18:00.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Θεατρική Παράσταση
«Ο Ρινόκερος» του Ευγένιου Ιονέσκο
Θέατρο Κιβωτός

Στον «Ρινόκερο» ο Ιονέσκο εκφράζει όλη την αγωνία του για την πορεία και τη μετάλλαξη του ανθρώπινου είδους σε φανατικά, επιθετικά όντα, σε βίαια όργανα μιας ολοκληρωτικής εξουσίας που έχει αναπτύξει ως υπέρτατη κοινωνική συμπεριφορά το «ένστικτο της αγέλης» και μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε άβουλα και καταστροφικά πλάσματα που εκμηδενίζουν και σκοτώνουν το όνειρο για μια κοινωνία ελεύθερη και δημιουργική.

Οι κάτοικοι μιας πόλης μεταμορφώνονται σε ρινόκερους. Τελικά ο μόνος που δεν υποκύπτει σε αυτή τη μαζική μεταμόρφωση είναι ο Μπερανζέ. Μια πανανθρώπινη μορφή που υπερασπίζεται με πάθος τον πολιτισμό, την επιθυμία για ελευθερία και το δικαίωμά του να είναι διαφορετικός.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Ιονέσκο, o «Ρινόκερος» είναι ένα έργο που αντιτίθεται σε κάθε μαζική υστερία, σε κάθε επιδημία που καλύπτεται κάτω από τον μανδύα της λογικής και των ιδεών. Είναι ένα έργο που αποκαλύπτει τις κοινωνικές αρρώστιες, που με άλλοθι τις ιδεολογίες, μεταμορφώνουν τον άνθρωπο σε επιθετικό ζώο.

Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Έλλη Τρίγγου, Στέλιος Ιακωβίδης, Ροζαλία Κυρίου, Θάνος Μπίρκος, Πάνος Παπαδόπουλος, Αγγελική Τρομπούκη, Κωστής Μπούντας, Αναστασία Στυλιανίδη κ.ά.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 19:30 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 15€.

Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Επίσκεψη και Ξενάγηση
Εθνική Πινακοθήκη – Άλσος Γουδή

Ένας εικαστικός περίπατος γεμάτος χρώμα στην Εθνική Πινακοθήκη.

Η ζωγραφική, παρέα με τη λογοτεχνία, εξηγούν και εξιστορούν τα γιατί και τα πώς των πινάκων: προσωπογραφίες, ιστορικά έργα και ηθογραφίες. Από τον ακαδημαϊσμό της Σχολής του Μονάχου στην προσπάθεια απόδοσης της «ελεύθερης πινελιάς», του ιμπρεσιονισμού και της Μπελ Επόκ.

Σε αυτή τη χρωματιστή διαδρομή, εμείς θα «μπούμε» στους πίνακες, θα νιώσουμε την πνοή της θάλασσας στη – σχεδόν – φρέσκια υγρασία του μπλε στον πίνακα του Νίκου Λύτρα ή του ρόδινου, στη ροζ οργάντσα του φορέματος των κοριτσιών στο «Αθηναϊκό απόγευμα» του Ιάκωβου Ρίζου.

Αυτά και άλλα ακόμη σε αυτήν τη γιορτινή βόλτα στους παλιούς βασιλικούς στάβλους, όπου στεγάζεται προσωρινά η Εθνική Πινακοθήκη, σ’ ένα χώρο μαγικό που μας παρασύρει ευθύς αμέσως στην ατμόσφαιρα άλλων εποχών…

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (35 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στις 10:00 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Είσοδος και συμμετοχή στην ξενάγηση: 11€.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Θεατρική Παράσταση
«ART»

Θέατρο Μικρό Παλλάς

Με περισσότερους από 40.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συνεχόμενα sold out όλη την περσινή θεατρική χρονιά, το ART, η πιο έξυπνη κωμωδία της δεκαετίας του ‘90 επιστρέφει και αποπειράται να απαντήσει στο αν η τέχνη μπορεί να διαλύσει μια φιλία.

Ένας ζωγραφικός πίνακας, εξαιρετικά αφηρημένος, θα γίνει η αιτία να δοκιμαστεί για τα καλά η φιλία τριών ανδρών. Η ακριβή αγορά του, ως επιλογή του ενός, θα προκαλέσει γενικευμένη κρίση στη σχέση τους. Θα αναθεωρηθούν όλες οι άτυπες «βεβαιότητες», οι «σταθερές» που διαμορφώνονται μέσα στα χρόνια μεταξύ των φίλων.

Πώς μπορούμε να είμαστε φίλοι, όταν ο ένας τολμά κι επενδύει τεράστια ποσά σε ένα έργο που ο άλλος θεωρεί «σκουπίδι»; Οι διαφορές στην αισθητική αντίληψη των ανθρώπων κυοφορούν και βαθιά προβλήματα στη σχέση τους.

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Άλκις Κούρκουλος, Μιχάλης Οικονόμου

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στις 19:30 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 14€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικη βόλτα

Μια μέρα αφιερωμένη στο «The Christmas Factory»: Η επέλαση των ξωτικών για μικρούς και μεγάλους
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το «The Christmas Factory» και η Επέλαση των Ξωτικών, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της πόλης, επιστρέφει στην Αθήνα, για να δώσει ξεχωριστό αέρα στις Γιορτές!

Για ακόμη μια χρονιά, ο Άι Βασίλης, η Κυρά – Βασίλαινα και τα πονηρά Ξωτικά τους ετοιμάζουν την ομορφότερη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, γεμάτη με παιχνίδια, λιχουδιές, παιδότοπους, δραστηριότητες αλλά και μια αγορά ιδανική για τα δώρα των Χριστουγέννων και είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μικρούς και μεγάλους τους φίλους!

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 11:45 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Είσοδος και συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του πάρκου: 5€ (δωρεάν για παιδιά έως 3 ετών).

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου

Πρωινό με τη συνοδεία πιάνου στο «Γιασεμί»

Ένα πρωινό που θα μας χορτάσει με μυρωδιές και ακούσματα. Λίγο πριν υποδεχτούμε το νέο έτος, στο πιο όμορφο στέκι της Πλάκας, οι σπιτικές τάρτες και τα χειροποίητα γλυκά μάς ταξιδεύουν πίσω στα Χριστούγεννα της παιδικής μας ηλικίας… Με ήχους απαλούς και ζεστό καφέ που θα ζεστάνουν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα… και τις καρδιές μας!

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (35 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, στις 8:15 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Συμμετοχή στο πρωινό: 10€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου.

Σας περιμένουμε! Καλές γιορτές!!! 

- Διαφήμιση -