- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η αντίδραση του Δήμου Γλυφάδας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το πρωί στην 3η Μαρίνα και πολλά τα ερωτηματικά που εγείρονται για τα απανωτά συμβάντα.

Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, σύντομα θα εγκατασταθεί σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης με κάμερες και άλλα μέσα, ώστε να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. «Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες καταρχάς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τα περιστατικά αυτά και ήδη δρομολογούμε την εγκατάσταση ενός νέου σύγχρονου συστήματος ασφάλειας και παρακολούθησης, με κάμερες και άλλα μέσα, στις μαρίνες της Γλυφάδας», τονίζει ο Δήμαρχος, σημειώνει ότι «μας προβληματίζει πάρα πολύ το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε σκάφη που είναι σταθμευμένα στις μαρίνες μας» και ευχαριστεί την Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα για την αγαστή συνεργασία.

Σημαντικότερο όλων, ότι δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 07:43 σε θαλαμηγό που βρισκόταν αγκυροβολημένη στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας και σύντομα εξαπλώθηκε και σε δεύτερο σκάφος. Τα δύο αυτά σκάφη κάηκαν, χωρίς ευτυχώς να πάθει το παραμικρό ο άνθρωπος ο οποίος βρισκόταν μέσα σε ένα από αυτά.  Μικρότερες ζημιές υπέστησαν δύο παρακείμενα σκάφη. Για την κατάσβεση επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο και σύντομα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

«Προχωρούμε άμεσα στην απάντληση του πετρελαίου από τα δύο σκάφη που καταστράφηκαν ολοσχερώς και, στη συνέχεια, στην απομάκρυνσή τους, μαζί με την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής γύρω από αυτά, διαδικασία για την οποία ήδη έχουν τοποθετηθεί τα απαραίτητα φράγματα», σημείωσε ο κ. Γιώργος Παπανικολάου.

- Διαφήμιση -