- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Σοκ έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ εκτέλεση δύο ατόμων το απόγευμα της Κυριακής μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ «Βροχή» από σφαίρες. Δύο νεκροί και μια τραυματίας από «κτύπημα» σε ταβέρνα στη Βάρη. Ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία)

Τα δύο άτομα, τα οποία γευμάτιζαν με τις οικογένειές τους στη «Βοσκοπούλα» στα Βλάχικα, είδαν ξαφνικά τέσσερις κουκουλοφόρους να εισβάλλουν εντός του καταστήματος και με όπλα στα χέρια να πυροβολούν εναντίον τους. Από τη δολοφονική επίθεση τραυματίστηκε επίσης μια γυναίκα στα πόδια.

Μάλιστα, για τον Ιγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η διάσπαση της μαφίας του Κότορ και η εξαφανισμένη κοκαΐνη
Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι». Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

40 νεκροί μέσα σε πέντε χρόνια
Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές. Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στην Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιος με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας τους.

ΠΗΓΗ : www.iefimerida.grhttps://www.iefimerida.gr/ellada/bari-ti-krybetai-piso-apo-tin-ektelesi-fatries

- Διαφήμιση -