- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Μπορεί φέτος οι υγειονομικές συνθήκες να απαγορεύουν τη συνάθροιση κοινού και τις μετακινήσεις, ωστόσο το χριστουγεννιάτικο κλίμα δεν θα λείψει από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου επεξεργάζεται ήδη ένα ευέλικτο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων που δεν θα στερήσει φέτος από μικρούς και μεγάλους τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Μια πρώτη γεύση παρουσίασε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και η Μαρία Μπραϊμνιώτη ως αντιπρόεδρος του ΟΑΠΠΑ στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που έγινε με τηλεδιάσκεψη και μεταδόθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Ωστόσο, το αναλυτικό πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Η πραγματικά πρωτότυπη ιδέα για φέτος είναι οι μετακινούμενες ομάδες καλλιτεχνών που θα λένε τα κάλαντα στον δρόμο εν κινήσει, χωρίς να δημιουργούν συνθήκες συνάθροισης, μια ιδέα που έθεσε και η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών.

Αντί για κάποια μεγάλη συναυλία σε κλειστό χώρο, φέτος θα κανονιστεί διαδικτυακή συναυλία με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο.

Επίσης, σε κάποιο δημοτικό κτήριο θα γίνει video mapping (μια επαναλαμβανόμενη προβολή βίντεο) με θέμα τα Χριστούγεννα, θα φωτιστούν όπως κάθε χρόνο τα τρία μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη και τέλος θα κανονιστεί ένα διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού για μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών.

“Φέτος δεν θα έχουμε αγκαλιά, αλλά θα έχουμε όπως πάντα συναίσθημα”, είπε η Μαρία Μπραϊμνιώτη παρουσιάζοντας τις πρώτες σκέψεις για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. “Ο κόσμος έχει ανάγκη από τον Δήμο να δώσει το παρών και να νιώσει τη ζεστασιά” συμπλήρωσε για την αναγκαιότητα διάθεσης του περιορισμένου φέτος προϋπολογισμού των 12,5 χιλιάδων ευρώ.

Υπέρ της στήριξης των καλλιτεχνών που δοκιμάζονται από μια μακρά περίοδο χωρίς δουλειά τάχθηκαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών (Γιώργος Κότσαλης) και Λαϊκή Συσπείρωση (Έφη Λαγωνίκα). Η μεν ΡΙΚΙΠ υποστήριξε την πρόταση της διοίκησης, η δε Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε με το σκεπτικό ότι το κονδύλι είναι ιδιαίτερα υψηλό και θα έπρεπε να διατεθεί για την κάλυψη άλλων αναγκών των δημοτών.

 

ΠΗΓΗ: www.3vita.gr

- Διαφήμιση -