- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Του Γιώργου Παπανικολάου *

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει τον τελευταίο χρόνο η ανθρωπότητα είναι μια μεγάλη δοκιμασία και, ταυτόχρονα μια τεράστια πρόκληση για όλους εμάς, που πρέπει να συνεχίσουμε τη δημιουργική προσπάθεια μέσα στις πλέον αντίξοες συνθήκες. Αυτό κάνουμε.

 

Στη Γλυφάδα έχουμε επιλέξει να δίνουμε τη μάχη της καθημερινότητας ώστε να μη λείψει το χαμόγελο από τα χείλη των συμπολιτών μας και, παράλληλα, να συνεχίζουμε τα μεγάλα έργα υποδομής, αξιοποιώντας δημιουργικά την εποχή της πανδημίας, ώστε όταν λήξει η περιπέτεια και επανέλθουμε στην κανονικότητα να είναι έτοιμες νέες υποδομές που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή όλων μας. Ούτε μία μέρα δεν αφήνουμε να πάει χαμένη. Όσο οι συμπολίτες μας μένουν σπίτι, εμείς είμαστε έξω και δουλεύουμε. Τον τελευταίο χρόνο ολοκληρώσαμε το Open Mall της Μεταξά, που είναι το μεγαλύτερο ανοικτό εμπορικό κέντρο της χώρας. Ο κεντρικός δρόμος της πόλης μας άλλαξε όψη, με σύγχρονες υποδομές και βιοκλιματικά υλικά. Ο φωτισμός στη Γλυφάδα εκσυγχρονίστηκε με 7.000 φωτιστικά LED τελευταίας γενιάς υψηλής ποιότητας, που εξοικονομούν χρήματα για τον Δήμο, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και φωτίζουν πολύ καλύτερα την πόλη. Χωρίς δανεισμό και χωρίς δέσμευση των μελλοντικών εσόδων του Δήμου.

 

Νέα γήπεδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές κατασκευάζονται ασταμάτητα. Η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση έγινε πράξη στην πόλη μας μέσα από εντατική και συντονισμένη προσπάθεια. Καινούργιες τάξεις και ενδελεχής απολύμανση σε όλες τις σχολικές εγκαταστάσεις αλλά και στα δημοτικά κτίρια και τη δημοτική μας συγκοινωνία, έδωσαν ένα αίσθημα ασφάλειας που τόσο το έχουμε όλοι ανάγκη.

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και να αντικρίσουμε με αισιόδοξη ματιά την πραγματικότητα, προχωρήσαμε φέτος σε εντυπωσιακό γιορτινό στολισμό της πόλης μας, με δύο πανύψηλους Άγιο Βασίληδες, ορατούς από πολύ μεγάλη απόσταση. Δώσαμε έμφαση στον στολισμό κάθε γειτονιάς, όχι μόνο κεντρικών δρόμων αλλά και μικρότερων, στολίσαμε όλα τα πάρκα και τις πλατείες, θελήσαμε να φτάσει το γιορτινό μήνυμα σε κάθε σπίτι.

 

Άφησα για το τέλος ένα έργο εμβληματικό. Ο «Δρόμος των Ποιητών» άρχισε να περπατιέται. Το πρώτο τμήμα είναι ήδη έτοιμο και μέσα στον επόμενο μήνα θα παραδοθεί το έργο ολοκληρωμένο. Είναι το καταφύγιό μας. Το παλαιό πάρκινγκ της Λαμπράκη -δρόμου που ενώνει την Βουλιαγμένης με την παραλία- έγινε χώρος λογοτεχνικής συνάντησης.

 

Συνεχίζουμε. «Η ζωή είναι σαν το ποδήλατο. Εάν θέλεις να έχεις ισορροπία πρέπει να κινείσαι διαρκώς», έχει πει ο Albert Einstein. Στη Γλυφάδα το κάνουμε πράξη. Η συνεχής δραστηριότητα μας κρατάει ζωντανούς και αισιόδοξους. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

 

*Ο Γιώργος Παπανικολάου είναι Δήμαρχος Γλυφάδας .

Το άρθροο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ”

- Διαφήμιση -