- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Απέκλεισε, για άλλη μια φορά, την πιθανότητα αλλαγής στο ωράριο κυκλοφορίας ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα παραμείνει αυστηρά το ωράριο κυκλοφορίας για τις ημέρες των εορτών και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων. Αντίθετα, όπως τόνισε, υπάρχει περίπτωση αυστηροποίησης των μέτρων αν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο. «Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Αναφορικά με τις προειδοποιήσεις των ειδικών για περιοχές που θεωρείται ότι βρίσκονται σε οριακό σημείο ή αντιμετωπίζουν κίνδυνο αναζωπύρωσης, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι όταν χτυπάνε τέτοια καμπανάκια κινδύνου πρέπει «να τα λαμβάνουμε υπόψη και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα. Εάν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές. Μακάρι να μην χρειαστεί», υπογράμμισε.
Πέτσας: Μέχρι τον Μάρτιο θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος των ευάλωτων

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων ομάδων και υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων παράλληλα με το πρόγραμμα εμβολιασμών.

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε και στις χθεσινές ανακοινώσεις για δωρεάν μαζικά γρήγορα τεστ κορωνοϊού. Όπως εξήγησε, μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr, οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον να υποβληθούν σε τεστ, στα 386 σημεία ελέγχου που έχουν καθοριστεί. Η πλατφόρμα θα ανοίξει τη Δευτέρα.

Τέλος, αναφερόμενος στις γιορτές ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι να έχουμε ένα κλειστό κύκλο, «να μην ανοίγουμε τις επαφές μας». «Ας προσπαθήσουμε να είναι τα ίδια πρόσωπα, οι επαφές μας».

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/petsas-kamia-allagi-orarioy-kykloforias-hristoygenna

- Διαφήμιση -