- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Ανακαινίζεται εκ βάθρων το ΔΑΚ Γλυφάδας !

 

Ένα από τα μεγαλύτερα κλειστά γήπεδα της Αττικής -με 3.232 θέσεις- στο οποίο έχουν γραφτεί μεγάλες στιγμές της αθλητικής ιστορίας, γίνεται τώρα ολοκαίνουργιο ! Κατασκευάστηκε το 1970 και έως το 1985, που φτιάχτηκε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπήρξε το μεγαλύτερο κλειστό γυμναστήριο στην Αττική. Έχει αποτελέσει την έδρα της Εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης. Εκεί, έχουν διεξαχθεί τρεις τελικοί κυπέλλου Ελλάδας στην καλαθοσφαίριση.

Το 1976 διεξήχθη ο πρώτος τελικός του Κυπέλλου καλαθοσφαίρισης ανδρών και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε κυπελλούχος με σκορ 81–69 επί της ΑΕΚ. Το 1981 στον 6ο τελικό του Κυπέλλου καλαθοσφαίρισης κυπελλούχος αναδείχθηκε η ΑΕΚ επικρατώντας του Ηρακλή με σκορ 84–78. Στον 8ο τελικό Κυπέλλου καλαθοσφαίρισης ο Παναθηναϊκός νίκησε 82-72 τον Ολυμπιακό στη Γλυφάδα και κατάκτησε το τρόπαιο. Από το 1992 έως το 1995 ήταν η έδρα της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, ο οποίος μετά την απόκτηση του Νίκου Γκάλη μετακόμισε εκεί αναζητώντας μια μεγαλύτερη έδρα, καθώς το κλειστό της Λεωφόρου είχε περιορισμένες δυνατότητες.

Με έδρα το κλειστό της Γλυφάδας ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας το 1993 και αγωνίστηκε 2 χρονιές στην Ευρωλίγκα (1993-94, 1994-95) τις οποίες αναδείχθηκε 3ος στην Ευρώπη.

Το γήπεδο για χρησιμοποιήθηκε για ένα χρόνο ως έδρα της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Πανιωνίου. Την περίοδο 2001-02 υπήρξε η έδρα της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού. «Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 (όταν φτιάχτηκε το ΣΕΦ) το ΔΑΚ Γλυφάδας ήταν το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο στην Αττική. Έχει ζήσει ημέρες μεγάλης δόξας – και ζει ακόμα, καθώς μόνο τα τελευταία χρόνια έχουμε φιλοξενήσει ορισμένες από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις στο μπάσκετ και το βόλεϊ», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Έφτασε πλέον η ώρα της ριζικής ανακαίνισης ! Όπως αναβαθμίζουμε λειτουργικά και ποιοτικά όλες μας τις αθλητικές εγκαταστάσεις, έτσι προχωράμε τώρα και με το ΔΑΚ “Μάκης Λιούγκας”. Οργανωμένα και μεθοδικά. Αξιοποιώντας πλήρως το γεγονός ότι το γήπεδο παραμένει κλειστό λόγω της καραντίνας. Ξηλώσαμε όλο το παρκέ, που ήταν το ίδιο με αυτό που έπαιζε με τη φανέλα τότε του Παναθηναϊκού ο τεράστιος Νίκος Γκάλης και πολλοί ακόμα τεράστιοι αθλητές, όταν είχαμε τη χαρά να τους βλέπουμε από τις κερκίδες το 1993 ! Σύγχρονο παρκέ, φωτισμό, αποδυτήρια, σύστημα ψύξης και θέρμανσης – όλα θα τα αλλάξουμε ! Σύντομα θα παραδώσουμε ολοκαίνουργιο και σύγχρονο και αυτό το αθλητικό στολίδι της πόλης μας. Όπως θα έλεγε και ο Γκάλης, είναι το μεγαλύτερο έργο στα αθλητικά μέχρι το επόμενο».

 

“Το εμβληματικό γήπεδο της πόλης μας ΔΑΚ-Μάκης Λιούγκας έχει τώρα σειρά στη μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης όλων των αθλητικών μας εγκαταστάσεων. Το ιστορικό αυτό στάδιο που έχει φιλοξενήσει σπουδαίες διοργανώσεις και κορυφαίους αθλητές, πολύ σύντομα θα πληροί όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Αποτελεί το στολίδι της πόλης μας στο χώρο του αθλητισμού και είναι πολύ συγκινητικό για μένα, καθώς εκεί διδάχθηκα τα μυστικά του μπάσκετ και τώρα ως Αντιδήμαρχος έχω την ευκαιρία να βάλω το δικό μου λιθαράκι στη μεγάλη προσπάθεια του Δημάρχου μας Γιώργου Παπανικολάου για τον εκσυγχρονισμό του”, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης.

- Διαφήμιση -