- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

Αρχικά υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, κάποιοι εκ των οποίων νεαρής ηλικίας, με τα πνεύματα στην συνέχεια να οξύνονται.

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, όταν πολίτες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη χρήση υπέρμετρης βίας που προχώρησαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ με τη χρήση γκλοπ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν με τη συμπλοκή μεταξύ ομάδας 30 ατόμων και αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ  στις 3 μετά το μεσημέρι της Κυριακής στο Άλσος Νέας Σμύρνης. Η συμπλοκή έγινε όταν τέσσερις αστυνομικοί έκαναν ελέγχους για χρήση μάσκας, αποστάσεις και μη νόμιμες μετακινήσεις και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα αστυνομικά όργανα δέχθηκαν επίθεση.

Ωστόσο, κάτοικοι της Νέας Σμύρνης υποστηρίζουν πως αστυνομικοί κατά την διάρκεια διενέργειας ελέγχων για την αποφυγή συνωστισμού, επιχείρησαν να επιβάλουν πρόστιμο σε πολίτες και συγκεκριμένα σε μια οικογένεια που βρισκόταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκαλώντας την αντίδραση των παρευρισκόμενων.

 

 

Αρχικά υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, κάποιοι εκ των οποίων νεαρής ηλικίας, με τα πνεύματα στην συνέχεια να οξύνονται και όπως φαίνεται σε δεκάδες βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, οι αστυνομικοί  προχώρησαν σε υπέρμετρη χρήση βίας με χρήση γκλοπ.

Μάλιστα οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης αντέδρασαν στις εικόνες πραγματοποιώντας πορεία στους δρόμους της πόλης κατά της αστυνομικής βίας όπως ανέφεραν.

Μετά την πορεία που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της περιοχής ξεκίνησε νέος γύρος επεισοδίων, ενώ έγινε και χρήση χημικών από την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, κατά την επιστροφή της πορείας από το Α/Τ και συγκεκριμένα στο ύψος της Ε. Βενιζέλου στο Τραμ ξέσπασαν νέες συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν συγκεντρωμένες στην περιοχή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων και διέλυσαν την αυθόρμητη διαδήλωση. Λίγο αργότερα οι δρόμοι στην περιοχή της Νέας Σμύρνης άνοιξαν και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Να σημειωθεί ότι ένα βίντεο με τις στιγμές που προηγήθηκαν της βίαιης σύλληψης του πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ κυκλοφορεί στα social media.

Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Twitter φαίνεται κόσμος να συζητά με τους αστυνομικούς που βρίσκονται στο σημείο. Ανάμεσά τους και άνδρας που φαίνεται στα υπόλοιπα βίντεο που κυκλοφόρησαν και προκάλεσαν αντιδράσεις.

Διατάχθηκε ΕΔΕ από την Αστυνομία

Η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της για τα σημερινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.

Τσίπρας: «Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι

Δήλωση με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το απόγευμα της Κυριακής έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαστε στον πέμπτο μήνα ενός απολύτως αποτυχημένου και ατελείωτου lockdown. Τα νοσοκομεία αφημένα εδώ και μήνες δίχως ενισχύσεις, ασφυκτιούν και πάλι. Οι νεκροί σκαρφάλωσαν ξανά στους πενήντα ημερησίως. Η οικονομία έχει διαλυθεί. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εδώ και μήνες σε απόγνωση, μόνο χρέη ξεπληρώνουν και δάνεια. Και οι εργαζόμενοι επιβιώνουν με ελάχιστα και αγωνιούν για το αύριο», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσίπρας.

«Την ίδια στιγμή οι πολίτες, που επιβάλλεται να στοιβάζονται καθημερινά στα λεωφορεία, στο Μετρό και στους χώρους δουλειάς, απαγορεύεται αυστηρά να έχουν έστω και μια μικρή ανάσα. Έναν περίπατο το απόγευμα της Κυριακής. Μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα. Ακόμη και μέχρι την πλατεία της γειτονιάς.», συνέχισε.

«Η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης σήμερα το απόγευμα, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό», επεσήμανε.

«Χτυπημένοι νέοι και νέες, τρομοκρατημένοι γονείς και παιδιά μέρα μεσημέρι στις γειτονιές της Αθήνας. Και το βράδυ ψέματα, για όσα συνέβησαν, στα δελτία ειδήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το μεσημέρι ξύλο και αυταρχισμός και το βράδυ προπαγάνδα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

ΚΙΝΑΛ: Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις

Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη.

«Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Νέα Σμύρνη σοκάρουν. Δεν έτυχε, είναι επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτάκη. Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη, τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή», αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

- Διαφήμιση -