- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας καταγγέλλει την Ελληνικό Α.Ε. ότι επέλεξε να θυροκολλήσει ασφαλιστικά μέτρα για αναγκαστικό πλειστηριασμό των ιστορικών αεροσκαφών. «Ίχνος σεβασμού; Μανία για τιμωρία!!! Θέλουν να εξαφανίσουν την ιστορία της Ολυμπιακής Αεροπορίας!» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

Την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς επέλεξαν να μας θυροκολλήσουν ασφαλιστικά μέτρα για αναγκαστικό πλειστηριασμό των ιστορικών αεροσκαφών

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς δεχόμαστε επίθεση καταστροφής. Εν μέσω πανδημίας και παραμονές Μεγάλης Εβδομάδας, η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., μας θυροκόλλησε ασφαλιστικά μέτρα με ημερομηνία εκδίκασης την 26η Μαΐου 2021, γνωρίζοντας ότι είμαστε σε αναστολή λειτουργίας.

Ίχνος σεβασμού; Μανία για τιμωρία!!!

Θέλουν να εξαφανίσουν την ιστορία της Ολυμπιακής Αεροπορίας!

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛΚΕΟΑ), σταθερά εδώ και 26 χρόνια με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, υπερασπίζεται την διάσωση στοιχείων νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Κτίρια, αεροσκάφη, 23.000 εκθέματα. Αυτό πρέπει να γίνει στον φυσικό του χώρο, εκεί που εξελίχθηκε η Πολιτική Αεροπορία στην χώρα μας.

Φέτος, συμπληρώνονται 90 χρόνια ιστορίας της Πολιτικής Αεροπορίας στην χώρα μας. Το πολιτισμικό αποτύπωμα του Ελληνικού ως αεροδρομίου, της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της Πολιτικής Αεροπορίας, αφορά το σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο τις πάνω από 50.000 οικογένειες. Είναι υπόθεση πολιτισμού, εθνικής σημασίας.

Το ΠΟΛΚΕΟΑ καθημερινά, ακούραστα, παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας, συνεχίζει τις προσπάθειές του.

  • Πραγματοποιήσαμε εκδήλωση διαμαρτυρίας ανήμερα της «Ημέρας Ολυμπιακής Αεροπορίας», της πρώτης πτήσης (06.04.1957), πλησίον του χώρου που βρίσκονται τα αεροσκάφη μας.
  • Κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή από τον Βουλευτή Α Ανατολικής Αττικής (Τομέας Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ), κ.Πάνο Σκουρολιάκο.
  • Δώσαμε συνεντεύξεις στα Μ.Μ.Ε  (έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο).
  • Τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία του ΠΟΛΚΕΟΑ (Επιτροπή Μουσείου και Διοικητικό Συμβούλιο), θα καταθέσει ψήφισμα στην Βουλή, μαζί με τις πάνω από 5.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν.
  • Προγραμματίζουμε Συνέντευξη Τύπου.

Απαντάμε:

Είναι μεγάλο ψέμα ότι τα αεροσκάφη εμποδίζουν την ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν το πολιτισμικό αποτύπωμα του Ελληνικού, της Ολυμπιακής Αεροπορίας, την ιστορικότητα του χώρου, την πολιτιστική μας κληρονομιά. Έχουμε δώσει λύση. Για τα αεροσκάφη προτείναμε, με δικά μας έξοδα, να πάνε στα χαρακτηρισμένα κτίρια του ΚΕΑ και τα 23.000 εκθέματα στην Παγόδα, προκειμένου να καταστούν ασφαλή.

Είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Είναι η ώρα τα μέλη μας, οι φίλοι, ο κόσμος της Πολιτικής Αεροπορίας, να δραστηριοποιηθεί περαιτέρω.

Επιβάλλεται να αγωνιστούμε για το ΟΝΕΙΡΟ μας,

για την ΙΣΤΟΡΙΑ μας,

την ιστορία της Πολιτικής Αεροπορίας.

Το Δ/Σ του ΠΟΛΚΕΟΑ

ΠΗΓΗ:www.efsyn.gr

- Διαφήμιση -