- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Όσο εξερευνούμε την Αττική ανακαλύπτουμε πολύ όμορφα μέρη που μπορεί να μην μας πήγαινε το μυαλό ότι υπήρχαν. Ένα από αυτά, λοιπόν, βρίσκεται δίπλα σου και ίσως δεν το έχεις επισκεφθεί ποτέ. Ο λόγος για το πανέμορφο δάσος της Φασκομηλιάς. Πρόκειται, όπως μπορούμε να πούμε για το «μυστικό» της Βουλιαγμένης μιας και δεν είναι γνωστό ακόμη και σε κάποιους κατοίκους των νοτίων προαστίων.

Το πανέμορφο Δάσος της Φασκομηλιάς

Το Δάσος της Φασκομηλιάς είναι στην πραγματικότητα μια δασική έκταση 1.200 στρεμμάτων. Βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη θάλασσα και όταν σταθείς εκεί μπορείς να αγναντέψεις το ατελείωτο μπλε σαν να βρίσκεσαι σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Η εικόνα που βλέπεις σε χαλαρώνει και σε κάνει να μη θες να φύγεις για να απολαύσεις και το ηλιοβασίλεμα.

Τι θα δεις γύρω σου; Όλη την ομορφιά της φύσης. Κυπαρίσσια και ακακίες, λεύκες και ελιές, πεύκα και πουρνάρια. Μα πάνω απ’ όλα φασκομηλιές! Εξ’ ου και το όνομα του συγκεκριμένου δάσους που αποτελεί έναν μικρό παράδεισο στη Βουλιαγμένη. Το σκηνικό συνθέτουν επίσης ευκάλυπτοι και φρύγανα, αλλά και δεκάδες άλλα φυτά και βότανα. Πρόκειται για ένα καθαρά μεσογειακό τοπίο που συνδυάζει το πράσινο και το μπλε μιας και ουρανός με θάλασσα μοιάζουν να ενώνονται σε αυτό το σημείο.

Αν τώρα, κάνεις τη βόλτα σου εκεί νωρίς το πρωί πιθανόν να δεις ακόμη και πέρδικες. Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις τη φύση στα καλύτερά της. Και όλα αυτά μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Το σημείο ενδείκνυται για μια απόλυτα χαλαρή βόλτα μακριά από τη βουή του κέντρου της Αθήνας αλλά και των προαστίων.

Μπορείς να πατήσεις ΕΔΩ για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται το Δάσος της Φασκομηλιάς.

 

Κοντινή βόλτα στη Λίμνη της Βουλιαγμένης

Αφού, λοιπόν, πας στο Δάσος της Φασκομηλιάς γιατί να μην βρεθείς και στη Λίμνη της Βουλιαγμένης; Πρόκειται για έναν κρυμμένο αττικό θησαυρό που βρίσκεται εκεί και σε περιμένει να τον ανακαλύψεις όλες τις εποχές του χρόνου.

Η Λίμνη Βουλιαγμένης είναι στην πραγματικότητα μία φυσική υφάλμυρη λίμνη με ιαματικές ιδιότητες. Τα νερά της προέρχονται από βάθος 50 έως 100 μέτρων. Έχουν θερμοκρασία από 22°C μέχρι 29°C, καταδεικνύοντας ότι σε κάποιο βάθος επικοινωνεί με το ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου που διατρέχει τα ελληνικά νησιά. Είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου.

Ο παράδεισος του Δάσους της Φασκομηλιάς και της Λίμνης της Βουλιαγμένης μπορεί να γίνουν η καλύτερη αφορμή για την επόμενη εξόρμησή σου.

 

 

 

ΠΗΓΗ: exploringgreece

 

- Διαφήμιση -