- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

 

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό θα καταθέσει η Φώφη Γεννηματά προκειμένου να πιέσει να προχωρήσουν τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού μετώπου.

Προς αυτή την κατεύθυνση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Α. Ευθυμίου και τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δ. Κάρναβο, με αντικείμενο την πορεία των έργων ανάπλασης του Φαληρικού μετώπου.

«Οι ενστάσεις που προβάλλει η Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότηση του έργου είναι απαράδεκτες» σημείωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έπειτα από τη τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Α. Ευθυμίου και τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δ. Κάρναβο για την πορεία των έργων ανάπλασης του Φαληρικού μετώπου.

Η κ. Γεννηματά σε δήλωσή της μετά την τηλεσυζήτηση στην οποία μετείχαν και οι επικεφαλής  και στελέχη των δημοτικών παρατάξεων των δύο Δήμων όπως και οι αρμόδιοι βουλευτές και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε ότι το έργο συνιστά «έργο πνοής για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο» και προανήγγειλε ότι θα καταθέσει άμεσα σχετική ερώτηση στον Πρωθυπουργό. Η κ. Γεννηματά μεταξύ άλλων δήλωσε: «Από το 1985 με το ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής, έχει προσδιορισθεί ότι στην περιοχή του Φαληρικού παραλιακού μετώπου, πρέπει να γίνει ένα υπερτοπικό έργο για την αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής. Το 2005 στην τότε Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, σε συνεργασία με το ΕΜΠ και τους Δήμους της περιοχής πήραμε πρωτοβουλία για την σύνταξη σχετικής Μελέτης. Το 2010 η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ψήφισε τον νόμο για τους όρους δόμησης και τις επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή. Η δημοπράτηση της δεύτερης φάσης του έργου καθυστερεί σημαντικά. Οι ενστάσεις που προβάλλει η Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότησή του είναι απαράδεκτες. Το έργο αυτό δεν αφορά μόνο τους Δήμους ή τους πολίτες της περιοχής. Είναι έργο εμβληματικό, αναπτυξιακό, έργο πνοής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Η χρηματοδότησή του επιβάλλεται να προχωρήσει το ταχύτερο με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής. Επιπλέον είναι απαραίτητο να συσταθεί δημόσιος φορέας διοίκησης/διαχείρισης του, με συμμετοχή των Δήμων. Καταθέτω άμεσα σχετική ερώτηση στον Πρωθυπουργό και περιμένω συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις. Είναι ώρα για πράξεις».

- Διαφήμιση -