- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛΚΕΟΑ), στην περιοχή Γκολφ της Γλυφάδας και στο σημείο όπου βρίσκονται τα ιστορικά αεροσκάφη της Ολυμπιακής Αεροπορίας, πραγματοποίησε στις 6 Απριλίου 2021, εκδήλωση –  διαμαρτυρία, με συγκεκριμένη εξαιτίας της πανδημίας συμμετοχή, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, διατρανώνοντας την απόφαση της μεγάλης οικογένειας τόσο της Ολυμπιακής Αεροπορίας όσο και της Πολιτικής Αεροπορίας που αριθμεί πάνω από 50.000 οικογένειες  διεκδικώντας:

  • Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό
  • Διάσωση των ιστορικών αεροσκαφών
  • Την Παγόδα, διατηρητέο κτίριο, χώρο άμεσης υποδοχής των 23.000 εκθεμάτων

Στον μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο της Ευρώπης, στην μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που έγινε ποτέ, είναι ακατανόητο να μην αναδειχθεί και σηματοδοτηθεί η ιστορικότητα του χώρου με ένα Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας.

 

   Υπενθυμίζουμε πως το Σχέδιο Ρυθμιστικού Αθήνας εισηγείται Μουσείο. Τα αρμόδια θεσμοθετημένα Όργανα προτείνουν Μουσείο, αποδεχόμενα την εισήγηση μας, μία προσπάθεια που διαρκεί 26 χρόνια.

 

Το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ_ΑΠΠ/ΦΕΚ35_01.03.2018) προβλέπει Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας και χωροθέτησε το χαρακτηρισμένο εργοστάσιο του ΚΕΑ (κτίριο του 1938). Επίσης, προβλέπει την παραμονή των ιστορικών αεροσκαφών. Το αγγλικό υπόστεγο (Παγόδα), που χαρακτηρίστηκε μετά από αίτημα του ΠΟΛΚΕΟΑ, γιατί δεν πρέπει να αξιοποιηθεί για τον πολιτισμό;

 

Μιλάμε για τον πολιτισμό. Μιλάμε για το περιβάλλον.

Μιλάμε για την πολιτιστική μας κληρονομιά.

 

64 χρόνια μετά, το πολιτισμικό αποτύπωμα της Ολυμπιακής, του Ελληνικού, απειλείται με εξαφάνιση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα όνειρά μας να χαθούν.

 

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΠΟΛΚΕΟΑ παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο κ.Πάνος Σκουρολιάκος (Βουλευτής Α΄Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – Τομέας Πολιτισμού) ο οποίος ανακοίνωσε πως κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ επίκαιρη ερώτηση με το παραπάνω θέμα στην Βουλή, ο κ.Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ) εκπροσωπώντας την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ κα Φώφη Γεννηματά, η κα Μαίρη Βιδάλη (Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής) εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής κ.Γιώργο Πατούλη και η κα Άννυ Καυκά (Δημοτική Σύμβουλος, π.Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Γλυφάδας) εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Γλυφάδας, κ.Γιώργο Παπανικολάου.

 

 

 

 

 

 

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν με επιστολές τους: ο κ.Διονύσης Χατζηδάκης  (Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ), ο κ.Βασίλης Σπανάκης (Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ), ο κ.Γιάννης Μπαλάφας (Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ) ο κ.Μιχάλης Κατρίνης (Βουλευτής Ηλείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ), η κα Σοφία Σακοράφα (Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΜΕΡΑΣ 25) και ο κ.Γεώργιος Γαβριηλίδης (Πρόεδρος ΕΣΧΙΜΠΑ).

 

 

 

- Διαφήμιση -