- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της μαρίνας Βουλιαγμένης. Ειδικότερα, την περασμένη Παρασκευή εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) η τεχνική περιβαλλοντική μελέτη για τους εργοταξιακούς χώρους (ΤΕΠΕΜ-ΕΡΓ) και τις εγκαταστάσεις εκείνες οι οποίες θα υποστηρίξουν τις εργασίες ολοκλήρωσης του project.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις χωροθετούνται εντός του ορίου της χερσαίας ζώνης της μαρίνας Βουλιαγμένης. Πρόκειται για την εγκατάσταση προκατασκευασμένων κτιρίων για τη στέγαση των εργοταξιακών γραφείων (προκατασκευασμένα κτίρια γραφείων και φυλάκιο εισόδου) και θέσεις στάθμευσης για τα οχήματα των εργαζομένων στο έργο, καθώς και για εκείνη που αφορά στον εξοπλισμού για την κατασκευή του έργου (περιλαμβάνει το κτίριο αποθήκευσης εργαλείων και αναλώσιμων, εργοταξιακή μονάδα υγρών καυσίμων, χώρο στάθμευσης εκσκαφέων, φορτηγών και φορτωτών κλπ.),

Στους όρους και στις προϋποθέσεις έγκρισης της ΤΕΠΕΜ επιβάλλεται πλήρης κάλυψη των οχημάτων μεταφοράς υλικών, αποφυγή υπερπλήρωσής τους, χαμηλές ταχύτητες σε χωμάτινες επιφάνειες, συστηματική διαβροχή εργοταξιακών διαδρόμων κατά τις ξηρές περιόδους του έτους, τακτικές εκπλύσεις των βαρέων οχημάτων.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού της μαρίνας Βουλιαγμένης αναμένεται ότι θα δημιουργηθεί μια σύγχρονη μαρίνα, δυναμικότητας 59 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μεγάλου μεγέθους. Το έργο εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης της λεγόμενης «Αθηναϊκής Ριβιέρας», δηλαδή όλου του παραλιακού μετώπου της Αττικής, με στόχο να αναβαθμιστεί ποιοτικά το τουριστικό προφίλ της περιοχής και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία, προσελκύοντας τουρίστες υψηλού εισοδήματος.

Η συγκεκριμένη μαρίνα, η οποία βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της χερσονήσου του Λαιμού Βουλιαγμένης, περιλαμβάνει μια θαλάσσια ζώνη περί τα 110 στρέμματα και μια χερσαία ζώνη έκτασης περίπου 52 στρεμμάτων. Στον σχεδιασμό στη θαλάσσια ζώνη περιλαμβάνεται ανακατασκευή και επέκταση του προσήνεμου μόλου, επέκταση του υπήνεμου μόλου, τοποθέτηση μόνιμων αγκυροβολίων, βυθοκορήσεις για την εξασφάλιση του αναγκαίου ωφέλιμου βάθους, διαμόρφωση πεδίου προσγείωσης και απογείωσης ελικοπτέρου.

ΠΗΓΗ: www.insider.gr

- Διαφήμιση -