Χρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Πρόστιμο υψους 10.000€ επιβλήθηκε σε κέντρο αισθητικής και ευεξίας στον Άλιμο.

Κλιμάκιο αποτελούμενο από Επιθεωρητές – Ελεγκτές της ΕΑΔ και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν έλεγχο σε κέντρο αισθητικής της πόλης μας. Επιβλήθηκε πρόστιμο στην επιχείρηση για μη τήρηση των κανόνων αναστολής λειτουργίας, καθώς βρέθηκαν τρεις εργαζόμενοι εκ των οποίων οι δύο ήταν κρυμμένοι σε δωμάτιο.

Πρόστιμο πήραν και οι εργαζόμενοι, καθώς δεν είχαν το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης.

Πρόστιμα και στη Γλυφάδα

Κλιμάκιο αποτελούμενο από Επιθεωρητές–Ελεγκτές της ΕΑΔ και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια ελέγχων στην περιοχή της Γλυφάδας διαπίστωσε ότι σε επιχείρηση εστίασης και σε ένα ζαχαροπλαστείο-αρτοποιείο είχαν χορηγήσει βεβαιώσεις κίνησης κάνοντας χρήση ανακριβών στοιχείων. Η διασταύρωση των στοιχείων έγινε μέσω πρόσβασης σε πραγματικό χρόνο στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»

Επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000€ (2×500) στην εν λόγω επιχείρηση εστίασης διότι επέδειξε δύο βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων με ανακριβή στοιχεία.

Στον πρώτο εργαζόμενο της παραπάνω επιχείρησης επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300€, διότι κατελήφθη να επιδεικνύει βεβαίωση εργαζομένου που ο ΑΔΤ δεν συνέπιπτε με τον ΑΔΤ που επεδείχθη και στον δεύτερο το πρόστιμο επίσης των 300€ διότι επέδειξε βεβαίωση εργαζομένου με επωνυμία επιχείρησης της οποίας ΑΦΜ δεν συνέπιπτε με τα στοιχεία της ελεγχόμενης επιχείρησης, επιπλέον το σημείο που αφορά το χρονικό διάστημα ισχύος είχε σβηστεί με διορθωτικό και ήταν αποτυπωμένη η ημερομηνία με σφραγίδα.

Στην επιχείρηση ζαχαροπλαστικής – αρτοποιίας επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500€ (3×500€) διότι είχε εκδώσει 3 βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων με μη έγκυρα στοιχεία ως προς το χρονικό διάστημα και με πολλαπλές χειρόγραφες διορθώσεις.

Στους τρεις εργαζόμενους της παραπάνω επιχείρησης επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300€ στον καθένα διότι α) οι δύο επέδειξαν βεβαίωση κίνησης με χειρόγραφη διόρθωση επί του χρονικού διαστήματος αυτής β) ο τρίτος εργαζόμενος επέδειξε βεβαίωση κίνησης μη έγκυρη καθότι το χρονικό διάστημα δεν έφερε υπογραφή του εργοδότη.

ΠΗΓΗ: www.alimosonline.gr