- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Ολοκληρώθηκε η επέκταση του προγράμματος Καφέ Κάδου στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης και από τις 4 Μαΐου πραγματοποιείται, για τους νέους χρήστες, η συλλογή των υπολειμμάτων τροφών από τον Δήμο. Η ιδιαίτερα θερμή αποδοχή και ανταπόκριση των πολιτών, έχει ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό των νοικοκυριών της Βουλιαγμένης να συμμετέχουν πλέον στο πρόγραμμα.

 

Οι πολίτες ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα, τόσο προφορικά απο στελέχη του Δήμου κατά τη διάρκεια της διανομής, όσο και μέσω του ειδικού εντύπου του Καφέ Κάδου που διανεμήθηκε. Στους συμμετέχοντες παραδόθηκε πόρτα–πόρτα ένας καφέ κάδος δίτροχος 120lt ή 240lt ανάλογα με το μέγεθος της κατοικίας και ένας μικρός κάδος κουζίνας (για τη διαλογή των υπολειμμάτων τροφών εντός της κουζίνας), χάρτινες σακούλες (για χρήση κατά τη διαλογή) και ένας σάκος εδαφοβελτιωτικό VITA-GREEN, με στόχο οι πολίτες να δουν το τελικό προϊόν που θα παράγεται από τα οργανικά κουζίνας τους.

 

Ο Δήμος θα είναι διαρκώς δίπλα στους πολίτες ώστε να τους υποστηρίξει και να διασφαλίσει την ορθή λειτουργία του προγράμματος, στο πλαίσιο της επέκτασής του σε όλο τον Δήμο αλλά και για την παραγωγή του υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικού VITA GREEN που παράγεται από τα οργανικά απόβλητα του Καφέ Κάδου και VITA GREEN PLUS που παράγεται από τα οργανικά κουζίνας και κήπων.

 

Ποιο είναι το πρόγραμμα συλλογής;

 

Η συλλογή των υπολειμμάτων τροφών για τους νέους χρήστες ξεκίνησε την Τρίτη 4 Μαΐου και θα πραγματοποιείται με ειδικό όχημα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί. Οι πολίτες πρέπει να αδειάζουν το περιεχόμενο του μικρού κάδου κουζίνας στον μεγάλο κάδο από το προηγούμενο βράδυ.

 

 

Μαθαίνουμε και Συμμετέχουμε

Όσοι πολίτες δεν έχουν παραλάβει εξοπλισμό, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο ✆ 213-2020148 & 213-2020002, ✉ kathariotita@vvv.gov.gr –  diaxorizo@vvv.gov.gr.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή μπορείτε να βρείτε στη ιστοσελίδα του Δήμου www.vvv.gr/zerowaste.

 

 

- Διαφήμιση -