- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

«Η επένδυση προχωρά κανονικά και μέσα στις επόμενες 4-5 εβδομάδες θα γίνει η μεταβίβαση στην Lamda Development, ο Ελληνικός λαός θα απολαύσει σύντομα έναν από τους ομορφότερους προορισμούς στον κόσμο!» σημειώνει ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Αυτό αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο twitter σχολιάζοντας δημοσίευμα της Καθημερινής που αναφέρει ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αποφάσεις της, απέρριψε αιτήσεις κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που ζητούσαν να κηρυχθεί δασική συγκεκριμένη έκταση, όπου θα γίνει η επένδυση.

 

ΣτΕ: Να συνεχιστεί η επένδυση στο Ελληνικό -Απέρριψε προσφυγές κατοίκων

Στο μεταξύ την απόρριψη της προσφυγής κατοίκων του Ελληνικού, οι οποίοι υποστήριζαν ότι τμήματα του Μητροπολιτικού Πόλου της περιοχής αποτελούν δασικές εκτάσεις αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανάβοντας έτσι το πράσινο φως για τη συνέχιση των έργων.

Οι Σύμβουλοι της Επικρατείας κατά πλειοψηφία έκριναν ότι όταν μια περιοχή, έστω δασικού χαρακτήρα, είχε αλλάξει προορισμό πριν από την ισχύ του Συντάγματος του 1975 και αυτό δεν είχε γίνει αυθαίρετα, αλλά βάσει διοικητικής πράξης εξοπλισμένης με το τεκμήριο νομιμότητας, η περιοχή αυτή δεν διέπεται, πλέον, από τη δασική νομοθεσία, κάτι που ισχύει για τη συγκεκριμένη περιοχή του Ελληνικού.

Δεν υπάγεται το Ελληνικό σε καθεστώς δασικής νομοθεσίας απεφάνθη το ΣτΕ

Επιπλέον, σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, «δεν υπήρχε νόμιμη ευχέρεια χαρακτηρισμού της έκτασης του τέως αεροδρομίου ως δασικής, ακόμη και αν ορισμένα τμήματά του, όπως αυτό στις τέως εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, διατηρούσε τη βλάστησή του, αφού και αυτή θα μπορούσε να είχε απομακρυνθεί (σ.σ.: αποχαρακτηριστεί μάλλον θέλουν να πουν οι δικαστές) αν το είχαν επιβάλει οι ανάγκες της λειτουργίας του αεροδρομίου».

Ακόμη, η πλειοψηφία, επισημαίνει ότι «δεν αποκλείεται αλλαγή προορισμού δασικής έκτασης με σκοπό την εφαρμογή χωροταξικού σχεδίου, που έχει θεσπιστεί σύμφωνα με το Σύνταγμα».

Κατόπιν αυτών, η Ολομέλεια του ΣτΕ θεώρησε ότι δεν υπήρχε έδαφος υπαγωγής του Μητροπολιτικού Πόλου στο προστατευτικό καθεστώς της δασικής νομοθεσίας.

- Διαφήμιση -