- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Παρεμβάσεις συνολικού ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζει μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για την πρώτη φάση των προτάσεων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προς χρηματοδότηση, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Οι προτάσεις αφορούν ένα σύνολο μεγάλων και μικρών παρεμβάσεων στην κατεύθυνση ενίσχυσης του πράσινου χαρακτήρα των κοινόχρηστων χώρων και εκσυγχρονισμού των υποδομών της πόλης, με γνώμονα τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων ανέρχεται στο ποσό των 27 εκατομμύρια ευρώ και με δεδομένη την αρτιότητα των μελετών που έχουν υποβληθεί, η Δημοτική Αρχή αισιοδοξεί για την έγκριση του συνόλου των προτάσεων.

 

Συγκεκριμένα, ο Δήμος καταθέτει 8 προτάσεις από τις οποίες τα 18,9 εκατ. ευρώ να κατευθύνονται στον άξονα «Δράσεις και παρεμβάσεις βιώσιμης και ολοκληρωμένης ανάπτυξης των αστικών περιοχών και του οικιστικού περιβάλλοντος». Στον άξονα αυτό προβλέπονται μεταξύ άλλων, συνολικά 24 παρεμβάσεις που συμπεριλαμβάνουν την ανάπλαση και ανακατασκευή της Λεωφ. Βασιλέως Παύλου στη Βούλα και των οδών Ακτής και Ηλίου στο Καβούρι, συνολικά 3 χλμ. ποδηλατόδρομο, φύτευση 2.500 δέντρων μεγάλης ανάπτυξης, κατασκευή παιδικών χαρών και 2 πάρκων skate, κατασκευή πλατειών, πεζοδρόμων και νησίδων, ανάπλαση του αλιευτικού καταφυγίου Βάρκιζας, έργα ηλεκτροφωτισμού και πολλών ακόμα.

 

Οι υπόλοιπες προτάσεις αφορούν το έργο ψηφιοποίησης του αρχείου του Δήμου, την εγκατάσταση του συστήματος «έξυπνων» κάδων απορριμμάτων (3,3 εκατ. €), η προώθηση της ηλεκτροκίνησης (1,1 εκατ. €), η χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων (1,1 εκατ. €), η αναδιαρρύθμιση των χώρων του Δημαρχιακού Μεγάρου (1 εκατ. €), ο προσεισμικός έλεγχος των δημοτικών κτηρίων (620 χιλ. €), η συντήρηση των αθλητικών χώρων (300 χιλ. €) και τη δημιουργία δύο ψηφιακών μουσείων για τα 200 χρόνια της επανάστασης του ‘21 (370 χιλ. €). Ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων έγινε με γνώμονα την ισορροπημένη χωρικά ανάπτυξη των δράσεων και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης και της λήψης αποφάσεων στα συλλογικά όργανα του Δήμου, αλλά και την πρόσκληση σε δημότες να καταθέσουν διαδικτυακά προτάσεις, εκτιμάται πως με βάσει την ωριμότητα των μελετών είναι εφικτή η ολοκλήρωση των έργων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

 

Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τις προτάσεις και να υποβάλουν παρατηρήσεις, μέχρι τη Δευτέρα 10 Μαΐου, μπορούν πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” — “Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις δημιουργίας” (vvv.gov.gr)

 

 

- Διαφήμιση -