- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Σκληρή δικαστική μάχη ανάμεσα στο  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΠΕΛΚΕΟΑ) και την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε  για τα ιστορικά αεροσκάφη της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ που βρίσκονται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Η δικαστική διαμάχη πήρε διαστάσεις στις 26 Μαϊου με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και στη συνέχεια την κατάθεση υπομνήματος από την ΠΕΛΚΕΟΑ .

Σε ανακοίνωση του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ , επισημαίνει :

 

 

“        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΧ

Ταπεινωτική ήττα υπέστη η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. από το ΠΟΛΚΕΟΑ

 

Σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, καταθέσαμε υπόμνημα και στοιχεία σχετικά με την εκδίκαση στις 26 Μαΐου των ασφαλιστικών μέτρων της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. εναντίον του ΠΟΛΚΕΟΑ που επιδιώκουν να μας βγάλουν στο σφυρί τα ιστορικά αεροπλάνα.

Όπως σας ενημερώσαμε με το τελευταίο Δ.Τύπου, το ΠΟΛΚΕΟΑ, με τους νομικούς του συμβούλους και τους πολύ καλούς γνώστες της υπόθεσης μάρτυρες, διαμόρφωσε μία εξαιρετική ομάδα και υποχρέωσε σε ταπεινωτική ήττα την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. σε επίπεδο εντυπώσεων στο ακροατήριο.

Πίστευαν πως θα κάνανε περίπατο, ευελπιστώντας και ποντάροντας στο ότι έχουν το γκοβέρνο μαζί τους. Πιάστηκαν αδιάβαστοι, πρόχειροι και όλα τους τα επιχειρήματα έωλα. Πήραν σε όλα την απάντησή τους! Φτάσανε στο σημείο, διαπιστώνοντας πως είχαν «απώλεια στήριξης», να προσπαθούν να αξιοποιήσουν το «Αντάμωμα» του κόσμου της Ολυμπιακής στα αεροσκάφη, αρνητικά. Πήρανε όμως την πρέπουσα απάντηση, το δε ακροατήριο να ξεσπά… σε γέλια από την αστοχία των επιχειρημάτων τους. Το ΠΟΛΚΕΟΑ πιστεύει πως, με όσα διαδραματίστηκαν στο ακροατήριο για 3,5 ώρες, πρέπει να αποτυπωθεί και με την απόφαση.

 Το «ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ» κυριάρχησε

Εκτιμούμε πως η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. αφήνει σοβαρά εκτεθειμένη πολιτικά την Κυβέρνηση με τις επιλογές της. Επί μία δεκαετία δεν κατάφερε να έχει μέσα από έναν σοβαρό διάλογο ένα business plan αποδεκτό, που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, καθώς και την ιστορικότητα του χώρου. Είναι προφανές πως η τακτική της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. τα τελευταία χρόνια μέσα από την απροκάλυπτη στάση της να εναρμονίζεται με τις θέσεις του «Ε» αναδεικνύει ένα μείζον θέμα. Ποιος υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον;

Όχι πάντως η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.. Τι κάνει η Κυβέρνηση γι΄αυτό; Η ιστορικότητα του χώρου, το πολιτισμικό αποτύπωμα του Ελληνικού, η πολιτιστική κληρονομιά της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της Πολιτικής Αεροπορίας δεν μπορούν να αφεθούν στα όποια golden boys που κοιτάνε την… δική τους επόμενη μέρα! Η Πολιτεία νομοθέτησε σχετικά και προέβλεψε Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας (ΦΕΚ 35_01.03.2018). Η απάντηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. (επιστ.Αρ.Πρωτ.72_27_01_2021) ότι δεν δεσμεύεται ο «Ε» και δεν περιλαμβάνεται στο επιχειρηματικό πλάνο του το Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας!!!

 

Με ποιανού την πλευρά είστε;

Η Κυβέρνηση, το ιδιαίτερα αρνητικό «φορτίο» που κληροδοτεί από την τακτική της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., εάν δεν προτίθεται να τα χρεωθεί έχει μία επιλογή: Προωθεί την πρόταση ΠΟΛΚΕΟΑ ως μόνη λύση. Είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση. Τέλος, υπενθυμίζουμε πως όλα τα Κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, οι αρμόδιοι φορείς, Δήμοι, Περιφέρεια και εκατοντάδες κοινωνικοί φορείς ζητούν τη δημιουργία Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό”.

- Διαφήμιση -