- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά
Προχωρουν τα έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Πράσινο φως για να προχωρήσουν τα έργα στην περιοχή του Μητροπολιτικού πάρκου του Ελληνικού που έχει σχεδιάσει η εταιρεία Lamda, άναψε το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι σύμβουλοι του Ανωτατου Δικαστηριου απέρριψαν ως απαράδεκτους όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων του Ελληνικού, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες τρεις  κοινές υπουργικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:

1) Η από 28.8.2019 για την έγκριση χωρικής οργάνωσης της ζώνης ανάπτυξης «Γειτονιά Τουρισμού-Αναψυχής και Επιχειρηματικού Πάρκου» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγιος Κοσμάς και των περιβαλλοντικών όρων τους,

2) Η από 3.7.2021 για την έγκριση γενικής οργάνωσης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγιος Κοσμάς, κ.λπ. και

3) Η από 3.9.2019 για την έγκριση χωρικής οργάνωσης ανάπτυξης των ζωνών «Γειτονιά Μαρίνας» και «Γειτονιά Ενυδρείου» Αγ. Κοσμά.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Η προσφυγή των κατοίκων

Στην προσφυγή τους, οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι οι προσβαλλόμενες ΚΥΑ οδηγούν σέ  ανοικοδόμηση μεγάλης αστικής έκτασης, αποστερώντας από τους κατοίκους τη δυνατότητα απόλαυσής της ως κοινόχρηστου χώρου, ενώ παράλληλα θα επιδεινωνόταν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής σε μεγάλο βαθμό στον παράκτιο και αστικό τοπίο, το οποίο περιέχει εξαιρετικής σημασίας πολιτιστικά στοιχεία.

Δεκτές από το ΣτΕ έγιναν οι παρεμβάσεις υπέρ των τριών ΚΥΑ και των εταιρειών Lamda Development, Ελληνικό Α.Ε., Hellinikon Global και ΤΑΙΠΕΔ.

- Διαφήμιση -