- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 11 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 11 Λεπτά

 

Πέντε (5)  πέντε  σημαντικές αναπλάσεις και έργα που ήδη ξεκίνησαν ή έχουν δρομολογηθεί στη τρέχουσα θητεία της Δημοτικής Αρχής, βελτιώνουν αισθητά την ποιότητα ζωής και αλλάζουν την εικόνα της πόλης, επισημαίνει ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου μιλώντας στο www.atticacoast.gr , αποδεχόμενος την πρόσκληση μας για μια συνομιλία-συνέντευξη αναφορικά με την προσπάθεια που γίνεται σε ένα σημαντικό και κεντρικό  Δήμο του Λεκανοπεδίου.

Ο κ. Ευθυμίου επισημαίνει ακόμα πως και το παραλιακό μέτωπο , μετά από πολλούς αγώνες βρίσκεται σε τροχιά ολοκλήρωσης, τονίζοντας πάντως πως “διεκδικούμε τη συμμετοχή μας στο Φορέα Διαχείρισης”. 

Το πλήρες κείμενο της συνομιλίας με τον Δήμαρχο Μοσχάτου -Ταύρου έχει ως εξής:

“Ευχαριστώ τη διεύθυνση του ιστότοπου atticacoast για την πρόσκληση να αναφερθώ στο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου την οποία και  αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά.

Τα 11 χρόνια (2011-2021) που είμαι Δήμαρχος, το εξωτερικό περιβάλλον με την κοινωνικοοικονομική κρίση και την πρόσφατη υγειονομική κρίση ήταν εξαιρετικά απρόβλεπτο και ιδιαίτερα δύσκολο. Παρόλα τα πολύ σημαντικά  θέματα που προέκυψαν, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι οι συμπολίτες μας εμπιστεύτηκαν εμένα και τους συνεργάτες μου  τρεις διαδοχικές θητείες και μάλιστα κάθε φορά με μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής. Ο  Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου αποτελεί ένα Καλλικρατικό Δήμο που διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά.  Δεν διαλέξαμε τυχαία το βασικό μας σύνθημα:  «Μοσχάτο- Ταύρος: Ανθρώπινη πόλη- Σύγχρονος Δήμος». Το σύνθημα αυτό το επιλέξαμε επί της ουσίας γιατί ενισχύουμε τον ανθρώπινο χαρακτήρα της πόλης μας ενδυναμώνοντας τα στοιχεία της γειτονιάς.

Επιπρόσθετα, διαμορφώνουμε μια ισχυρή ταυτότητα και φυσιογνωμία για το Δήμο μας αυξάνοντας το κύρος και την ελκυστικότητα που τον καθιστά  σύγχρονο και ισχυρό. Είμαστε ένας Δήμος που παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις των νέων τεχνολογιών και των καινούργιων εργαλείων για «πράσινες», «έξυπνες» και ψηφιακές  πόλεις.

Ο  Δήμος μας βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση :  το Νότιο σύνορό του  είναι στην θάλασσα με ένα παραλιακό μέτωπο μοναδικής ομορφιάς που πιστεύω, μετά από πολλούς αγώνες που έχουμε κάνει, ότι βρίσκεται πλέον σε τροχιά ολοκλήρωσης όπως είχε νομοθετηθεί ενώ διεκδικούμε και τη συμμετοχή μας στον Φορέα Διαχείρισης. Το βόρειο σύνορό μας βρίσκεται στον ιστορικό Ελαιώνα και στην οδό Π. Ράλλη.  Ο Δήμος μας  συνενώνει την πρωτεύουσα της χώρας με το μεγαλύτερο λιμάνι της, μέσω της ιστορικότερης οδού, της οδού Πειραιώς όπου τα Σφαγεία συνιστούν ένα σημαντικό τοπόσημο. Τα τρία αυτά εμβληματικά σημεία (Παραλία, Ελαιώνας, οδός Πειραιώς) αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία στην αναπτυξιακή μας στρατηγική.

Έντεκα χρόνια τώρα, όλοι μαζί διοίκηση, εργαζόμενοι, δημότες εθελοντές, σύλλογοι, σωματεία, φορείς και Εκκλησία εργαζόμαστε προς την ίδια κατεύθυνση: την κοινωνική υπευθυνότητα και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κάθε συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει προβλήματα. Θέσαμε  στο επίκεντρο της προσοχής μας τον άνθρωπο και τα προβλήματά του. Δημιουργήσαμε ένα ισχυρό δίχτυ ασφαλείας για όλους τους κατοίκους. Για εμάς η αλληλεγγύη αποτελεί στάση ζωής.

Η  πρόσφατη περίοδος της πανδημίας ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που ακόμη συνεχίζεται. Στο Δήμο μας καταφέραμε και χτίσαμε ένα τείχος προστασίας και πρόληψης με συνεχή τεστ όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και σε κοινωνικές δομές, σε εκπαιδευτικούς, σε αθλητικά σωματεία κλπ. Τεστ που γίνονται τόσο από τον  EΟΔΥ σε όλους τους πολίτες,  όσο και τεστ που έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται με δαπάνες του Δήμου. Ο Δήμος δεν φείδεται σε τίποτα προκειμένου να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την υγεία των συμπολιτών μας.

Τα τεστ, όμως, από μόνα τους δεν θα μας απαλλάξουν από την πανδημία. Για αυτό και εμβολιάστηκα αμέσως γιατί εμπιστεύομαι την επιστήμη, εμβολιάστηκα για να μπορώ να βλέπω την υπέργηρη μητέρα μου χωρίς να φοβάμαι ότι θα της μεταδώσω τον ιό. Δεν εμβολιάστηκα για να μου δώσουν κάτι για αντάλλαγμα αλλά για να προφυλάξω την υγεία μου σκεφτόμενος τόσους φίλους και γνωστούς όπως και τους χιλιάδες άλλους που έχασαν τη ζωή τους από τον covid-19.

Είμαστε   σταθερά προσηλωμένοι στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας  των συμπολιτών μας  και  στην ισχυροποίηση όλων των πεδίων της κοινωνικής, οικονομικής, εκπαιδευτικής, πολιτιστικής και αθλητικής ζωής του Δήμου μας.

Νέες υποδομές και σημαντικά έργα ανάπλασης αλλάζουν την εικόνα της πόλης μας ενώ η ανακύκλωση, η εξοικονόμηση ενέργειας και η προστασία του περιβάλλοντος διαμορφώνουν  υψηλή ποιότητα ζωής. Ενδεικτικά αναφέρω για την τρέχουσα Δημοτική περίοδο  πέντε  σημαντικές αναπλάσεις και έργα που ήδη ξεκίνησαν ή έχουν δρομολογηθεί:

  1. Η ανάπλαση του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο με δημιουργία Δημόσιου υπερτοπικού πόλου πρασίνου με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής
  2. Η ολοκληρωμένη ανάπλαση της πλατείας Ανδρέα Παπαδημητρίου επί των οδών Αθ. Διάκου και Τήνου στο Μοσχάτο .
  3. Παρεμβάσεις ανάπλασης για την Αναζωογόνηση και Βιοκλιματική Αναβάθμιση Κοινόχρηστων Χώρων της Συνοικίας των Προσφυγικών στον Ταύρου για την  ιστορική και αισθητική ανάδειξη της περιοχής,
  4. Η αποκατάσταση των αιθουσών από τη καταστροφική πυρκαγιά στο χώρο των Σφαγείων το περασμένο καλοκαίρι.
  5. Ιδιαίτερα σημαντικό έργο που, επίσης, έχει ξεκινήσει αποτελεί η ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας σε πέντε κεντρικά σημεία.

 

Η προσοχή μας στρέφεται και στις θεωρούμενες «μικρές» αλλά ιδιαίτερα  σημαντικές παρεμβάσεις καθώς σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα και την ασφαλή λειτουργία των υποδομών και του εξοπλισμού σε όλα τα επίπεδα. Ενδεικτικά αναφέρω:

  • Συστηματικές συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, αύλειων χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Συχνές ανακατασκευές σε όλες τις παιδικές χαρές για την ασφάλεια των παιδιών.
  • Τακτικές αντικαταστάσεις χλοοτάπητα στα ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου, δαπέδου στα κλειστά γυμναστήρια, τοποθέτηση εξεδρών όπως και ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού τους.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολικών  συγκροτημάτων.
  • Συνεχίζουμε ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στόλου οχημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Όλη αυτή η προσπάθεια δεν γίνεται βέβαια από ένα άνθρωπο. Εμπιστευόμαστε απόλυτα τις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της περιοχής που διασφαλίζουν τις συλλογικές αξίες εκφράζοντας το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό. Οι συμπολίτες  μας κρίνουν καθημερινά και συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται  για το συλλογικό καλό και το κοινό όφελος. Προχωράμε με το ήθος, τις αρχές και τις αξίες μας.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και εύχομαι σε όλες και όλους που παρακολουθούν την ιστοσελίδα σας υγεία, αλληλεγγύη και ορθολογική σκέψη.

 

 

- Διαφήμιση -