- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Νέο μπρα ντε φερ του Δήμου Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης με την Εκκλησία για τα «φιλέτα» της Βουλιαγμένης .

Το «πράσινο φως» για τον νέο κύκλο αντιπαράθεσης που  δεν αποκλείεται να οδηγήσεις  ακόμα και σε ρήξη αναμένεται να δοθεί την Πέμπτη 27 Ιουλίου κατά την συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στις 12.00μμ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Πανεπιστημίου 44), ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Κατά τη συνέντευξη θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για επανεπιβολή ρυμοτόμησης απαλλοτρίωσης σε ακίνητα με φερόμενο ιδιοκτήτη την Εκκλησία της Ελλάδος σε οικοδομικά τετράγωνα στην Δ.Ε. Βουλιαγμένης.

Πάντως εκτενές ρεπορτάζ για το όλο θέμα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ανάμεσα σε άλλα επισημαίνει :

Την κατά μέτωπο σύγκρουση με την Εκκλησία έχει επιλέξει ο Δήμος Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης εξαιτίας της προσπάθειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να αξιοποιήσει την περιουσία της στην περιοχή, την οποία οι αυτοδιοικητικές αρχές χαρακτηρίζουν σε μεγάλο ποσοστό κοινόχρηστους πράσινους χώρους.

Ο Δήμος ισχυρίζεται πως περίπου το 50 τοις εκατό των ατακτοποίητων ακινήτων αποτελεί πράσινο της περιοχής και δεν δύναται με οιονδήποτε τρόπο να δομηθεί.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντέλλος έκανε λόγο για κυνικές προθέσεις της ηγεσίας της Εκκλησίας και απόπειρα τσιμεντοποίησης των πράσινων εκτάσεων σημειώνοντας πως οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος από την Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας έχουν σειρά λαθών και ανακριβειών.

Είναι προφανές πως κυοφορείται νομική αντιπαράθεση μεταξύ δήμου και Εκκλησίας η οποία επικαλείται ως σπουδαίο λόγο αξιοποίησης το κοινωφελές της έργο.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος σημειώνει: ΄΄Καλούμε την Εκκλησία να εγκαταλείψει τις βλέψεις της για κερδοφορία μέσα από διαδικασίες εκποίησης γης όπως το μοναδικό δασωμένο τμήμα της Βουλιαγμένης, η Φασκομηλιά και το Ασκληπιείο Βούλας και να προσαρμοστεί στις πραγματικές ανάγκες της εποχής μας, τη διατήρηση και προστασία του φυσικού κάλλους και του πρασίνου.

 

- Διαφήμιση -