- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Η παράταξη ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι (Δημοτική Κίνηση Αλίμου) χαρακτηρίζει πολύ άδικη χαρακτηρίζει την  απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου στις 16/6/2021 σχετικά με το θέμα των τεσσάρων υπαλλήλων του Δήμου, που υπηρετούν με απόσπαση σε άλλες Υπηρεσίες του Δημοσίου μετά από αίτησή τους βάσει διατάξεων στο πλαίσιο των οποίων δεν έχει ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη του Δήμου ενώ εξακολουθούν και μισθοδοτούνται από αυτόν.

Σε ανακοίνωσης της , ανάμεσα σε άλλα επισημαίνει :

Συμφωνούμε εξαρχής ότι η ύπαρξη αυτών των διατάξεων προκαλεί προβλήματα στους Δήμους (προβλήματα λειτουργίας και άδικη οικονομική επιβάρυνση) και σωστά διαμαρτύρεται το Δημοτικό Συμβούλιο.  Ωστόσο η «λύση» που ο κ. Κονδύλης εισηγήθηκε όχι μόνο δε λύνει τα προβλήματα αλλά δημιουργεί και νέα.  Αποφασίστηκε να διακοπεί η πληρωμή της μισθοδοσίας των τεσσάρων αυτών υπαλλήλων από την 1/7/2021Μία απόφαση που εκθέτει τον Δήμο μας διότι καμία ευθύνη δεν έχουν  οι υπάλληλοι, που έχουν νομίμως αποσπαστεί. Υπέρ της απόφασης ψήφισε η παράταξη του κ. Κονδύλη και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι από τη μειοψηφία (οι κ.κ. Μέξας, Μιχαλέτος και Χαρίτος). Μόνη φωνή αντίθετη, αυτή του κ. Παπανικολάου, ο οποίος ψήφισε Λευκό, εκφράζοντας τη διαφωνία του στη διακοπή του μισθού των υπαλλήλων.

Αυτή η απόφαση είναι μικροπρεπής και ανάλγητη. Όλο το δίκιο του Δήμου μας εξαερώνεται, καθώς επιχειρεί να πιέσει πολιτικά, εργαλειοποιώντας αντιδεοντολογικά και εκβιαστικά τους υπαλλήλους. Είναι στις προθέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να «τιμωρήσει» τους υπαλλήλους, βάζοντάς τους σε περιπέτειες επειδή ζήτησαν νομίμως να αποσπαστούν; 

- Διαφήμιση -