- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στη Γλυφάδα. Σήμερα Τετάρτη διενεργήθηκαν από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ περισσότερα τεστ και, συγκεκριμένα, 441, εκ των οποίων 24 θετικά. Έτσι, το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 5,44%, χαμηλότερο από το χθεσινό αλλά και πάλι υψηλό.

«Τα κρούσματα κορονοϊού στη Γλυφάδα μας παρουσιάζουν ανησυχητικά αυξητική τάση. Τόσο το παραλιακό μας μέτωπο, όσο και το εμπορικό μας κέντρο και τα καταστήματα εστίασης, αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά και αυτό είναι πάντοτε ευπρόσδεκτο, ωστόσο τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε εγκυμονεί κινδύνους. Η δημοτική μας αρχή, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, κάνουμε με προσήλωση ό,τι περνά από το χέρι μας για να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Ζητούμε τη συνεργασία όλων – κατοίκων, επισκεπτών και επιχειρήσεων – στη Γλυφάδα μας, για να τεθεί άμεσα υπό έλεγχο η διασπορά και να μην μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία κανενός συμπολίτη μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου και την αγαστή συνεργασία του ΕΟΔΥ, με την πολύτιμη αρωγή του αρμοδίου Αντιδημάρχου Υγείας Νίκου Βρυζίδη και τον συντονισμό του αρμοδίου για τη Δημοτική Αστυνομία Αντιδημάρχου Σπύρου Δήμου διενεργούνται σε καθημερινή βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, δωρεάν rapid test για όλους, κατοίκους και επισκέπτες,  από κινητή μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Η έγκαιρη διάγνωση και η καραντίνα μπορούν να προλάβουν την περαιτέρω διασπορά στην κοινότητα.

Από τις 8 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ βρίσκεται καθημερινά στη Γλυφάδα για πέντε ώρες, από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Ειδικότερα :

– Πέμπτη 8/7 : Δρόμος Ποιητών, Λαμπράκη και Μεταξά

– Παρασκευή 9/7 : Υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο

– Σάββατο 10/7 : Γ΄Μαρίνα

– Κυριακή 11/7 : Δ΄Μαρίνα

Για την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

- Διαφήμιση -