- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Αθηνών ανεστάλη η διενέργεια του πλειστηριασμού που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα, με αντικείμενο την εκποίηση των επτά ιστορικών αεροσκαφών της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Και επισημαίνει πως το ΠΟΛΚΕΟΑ «είχε να αντιμετωπίσει ένα μπλοκ δυνάμεων τεραστίων συμφερόντων (επενδυτής, ΤΑΙΠΕΔ και δυστυχώς το Ελληνικό Δημόσιο) απέναντι στους οποίους το ΠΟΛΚΕΟΑ, χωρίς την παραμικρή κερδοσκοπική και ιδιοτελή πρόθεση, επέλεξε το δρόμο της υπεράσπισης του πραγματικού δημοσίου συμφέροντος».

Το Κέντρο συγχαίρει τη δικαστική λειτουργό που εξέδωσε τη σχετική διαταγή, «διότι επέδειξε το σθένος να διαπιστώσει τις ακυρότητες της διαδικασίας και να αποτρέψει μια ανεπανόρθωτη αδικία», και καλεί τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς και την κυβέρνηση, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

«Η ιστορία της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι συνυφασμένη με αυτήν της χώρας μας στον 20ο αιώνα. Αυτά πρέπει να παραδοθούν στις επόμενες γενιές, μέσα από ένα Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας» τονίζει και καταλήγει ως εξής: «Η μετακίνηση των αεροσκαφών σε απόσταση 1970 μέτρων δίπλα στα διατηρητέα ακίνητα του ΚΕΑ είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση όχι μόνο για τη σωτηρία των αεροσκαφών, αλλά και για την ένταξή τους στο Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας που θα στεγαστεί στα κτίρια αυτά».

 

Πηγή: efsyn.gr

- Διαφήμιση -