- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Σε πρωτόγνωρο πολιτικό θρίλερ για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα μετατράπηκε η υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, καθώς λίγο μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού και της εισόδου του στην κυβέρνηση, ο ίδιος… αρνήθηκε τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

 

Μιλώντας στο OPEN και με δηλώσεις του στο ieidiseis, ο κ. Αποστολάκης εξήγησε ότι δεν αποδέχεται την πρόταση του πρωθυπουργού γιατί δεν υπάρχει συναίνεση.

 

Στη συνέχεια, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση στην οποία ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στον κ. Αποστολάκη. Κυβερνητικές πηγές σε επικοινωνία με το Newpost, υποστήριξαν ότι στις αρχικές επικοινωνίες o Πρωθυπουργός είχε προτείνει στον κ. Αποστολάκη να γίνει Αναπληρωτής Υπουργός. Ωστόσο το Σάββατο και ενώ ο Πρωθυπουργός ήταν στις ΗΠΑ απάντησε και ζήτησε να γίνει υπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζοντας την προσφορά του, έκανε αποδεκτό το αίτημα ως μια υπερκομματική προσωπικότητα και από έναν άνθρωπο που υπηρέτησε  την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019. Ο  κ. Αποστολάκης ήταν αρχηγός ΓΕΝ από το 2013 έως το 2015 και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 έως το  2019, και υπουργός εθνικής άμυνας.

 

Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Δευτέρας, μια μέρα πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, συζήτησαν τις λεπτομέρειες για τη σύνθεση του νέου Υπουργείου, με τον κ. Αποστολάκη να εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του.

 

Μάλιστα, σήμερα, μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας ήλθε σε επαφή με τον κ. Αποστολάκη για τα πρακτικά ζητήματα της ορκωμοσίας. Και έλαβε την απάντηση ότι ο νέος υπουργός θα παραστεί σε αυτήν συνοδευόμενος πιθανώς από τη σύζυγό του.

 

 

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ

 

Πάντως αφού ανακοινώθηκε πρώτα το όνομα του στον ανασχηματισμό  ότι  αναλαμβάνει το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας,  ο κ. Αποστολάκης έριξει βόμβα μεγατόνων .

Η ανατροπή ήρθε με την επίσημη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη στο iEidiseis.gr και στον Βασίλη Σκουρή:

 

 

«Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

 

Υπενθυμίζεται οτι λίγο μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος, κυβερνητικές πηγές σε δηλώσεις τους σχετικά με την επιλογή του κ. Αποστολάκη στο νεοσύστατο υπουργείο, ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «Ο πρωθυπουργός επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής, μια υπερκομματική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019.»

 

Ωστόσο λίγο αργότερα, πηγές της Κουμουνδούρου  αρνήθηκαν ότι υπήρξε συναίνεση για την τοποθέτηση του κ. Αποστολάκη στο νέο υπουργείο λέγοντας μάλιστα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε στον πρώην υπουργό του, ότι «μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία.»

- Διαφήμιση -