- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Οι αιτήσεις για τις Υποτροφίες Επιχειρηματικότητας της Odyssea σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School, The American College of Greece είναι ξανά ανοιχτές, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση ευάλωτων και αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων σε θέματα επιχειρηματικότητας.

 

Οι Υποτροφίες Επιχειρηματικότητας δίνουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να ανοίξουν τις δικές τους καινούργιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η δημιουργία μικρών, οικογενειακών επιχειρήσεων παίζει σημαντικό ρόλο στην πραγματική, μακροπρόθεσμη οικονομική και κοινωνική ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

 

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτά άτομα ή ομάδες ατόμων, ενώ στην αίτηση συμμετοχής είναι απαραίτητη η περιγραφή της επιχειρηματικής ιδέας. Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι η καλή γνώση Αγγλικών και οι απαραίτητες τεχνικές γνώσεις ή εμπειρία για την υλοποίηση της επιχειρηματικής ιδέας. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες/οι συμμετέχουσες οφείλουν να δεσμευτούν για την πλήρη και επιμελή παρακολούθηση.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν εκπαίδευση και συνεχόμενη υποστήριξη από το εκπαιδευτικό προσωπικό του Alba Graduate Business School. Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα, που θα επιλεγούν, θα παρακολουθήσουν 16 ώρες εκπαίδευσης σε βασικές επιχειρηματικές δεξιότητες και 28 ώρες καθοδήγησης, σεμιναρίων και τεχνικής υποστήριξης. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες/οι συμμετέχουσες θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της Odyssea, το οποίο περιλαμβάνει πρόσβαση σε συνεργατικούς χώρους, χρήση σύγχρονων εγκαταστάσεων κατασκευής και σχεδιασμού (makerspace) και βοήθεια από το γραφείο Απασχολησιμότητας της Odyssea συνολικής διάρκειας ενός έτους.

 

Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος, που έλαβε χώρα σε ψηφιακό περιβάλλον,  συμμετείχαν 11 άτομα, που δραστηριοποιούνται κυρίως σε Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Έχοντας ολοκληρώσεις τις 16 ώρες εκπαίδευσης, τα άτομα παρακολουθούν πρόγραμμα συμβουλευτικής (mentoring & coaching), κατά τη διάρκεια του οποίου λαμβάνουν καθοδήγηση από εξειδικευμένους μέντορες. Επιλεγμένοι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε πιθανούς χρηματοδότες.

 

Με αφορμή την έναρξη του δεύτερου κύκλου Υποτροφιών Επιχειρηματικότητας, ο Τζέι Μέξης, Ιδρυτής & CEO της Odyssea, δήλωσε τα εξής: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με τον δεύτερο κύκλο Υποτροφιών Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School. Όσοι & όσες συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο, έδειξαν ιδιαίτερο πάθος με τις επιχειρηματικές τους ιδέες, αλλά και ζήλο να διευρύνουν τους γνωσιακούς ορίζοντες τους. Η δημιουργία επιτυχημενων και ενταγμένων μικρό-μεσαίων επιχειρήσεων θα αποτελέσει θεμέλιο ανάπτυξης και στηριξης στην Ελληνική οικονομία. Για εμάς, στην Odyssea οι Υποτροφίες αυτές αποτελούν έμπρακτη απόδειξη πως άνθρωποι, που εργάζονται σκληρά και έχουν επιχειρηματική φύση, με την κατάλληλη υποστήριξη ως προς την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους ιδεών, μπορούν να ενταχθούν στον επιχειρηματικό κόσμο, ανεξαρτήτως των φυλετικών, κοινωνικών ή οικονομικών τους χαρακτηριστικών.”

 

Παράλληλα, από τη μεριά του Alba Graduate Business School, Ο Αλέξης Κομσέλης, διευθυντής του Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD), δήλωσε σχετικά: «Η επιχειρηματικότητα είναι μια ευκαιρία για όλους και όλες να σχηματίσουν το μέλλον τους. Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την Odyssea, σε αυτήν την κοινή προσπάθεια να υποστηρίξουμε την εξέλιξη των επίδοξων επιχειρηματιών της Ελλάδας. Η πρακτική εκπαίδευση και η καθοδήγησή μας θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να σχεδιάσουν τα πρώτα τους βήματα στο στήσιμο των επιχειρήσεών τους με σιγουριά και ασφάλεια».

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις υποτροφίες και την διαδικασία υποβολής αίτησης διατίθενται μέσω:

Ιστοσελίδας Odyssea: https://odyssea.com/incubation-entrepreneurship-scholarship/

Τηλεφωνικώς: 210 48 15 780

Με email: info@odyssea.com

- Διαφήμιση -