- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Έντονη κριτική ασκεί η Δημοτική Κίνηση Αλίμου “Άνω- Κάτω Καλαμάκι” στη διοίκηση του Δήμου για τη συνεργασία με γνωστό τηλέπαρουσιαστή του παρελθόντος

Σε ανάρτηση της η Δημοτική Κίνηση Αλίμου “Άνω- Κάτω Καλαμάκι” , αναφέρει:

“Οι δεσμοί της διοίκησης Κονδύλη με τον κονφερασιέ της απριλιανής χούντας Νίκο Μαστοράκη και με την πολιτική, τον πολιτισμό και την αισθητική που αντιπροσωπεύει, συνεχίζουν να ρυπαίνουν τον Άλιμο.

Ο δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης χρυσοπληρώνει τα τελευταία χρόνια με συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις τον Ν. Μαστοράκη. Του ανέθεσε μάλιστα να «δημιουργήσει» μια ταινία για να διαφημίσει -όπως είπε- τουριστικά τον Άλιμο, μια ταινία ιδιαίτερα χαμηλής αισθητικής. Έψαξε λοιπόν ο κ. Α. Κονδύλης προσωπικά και αποφάσισε ότι δεν υπήρχε άλλος καταλληλότερος ντοκιμαντεριστής για να το κάνει (μας είπε επίσης ότι διακρίθηκε η ταινία σε κάποια φεστιβάλ, μόνο που δεν διευκρίνισε πως αυτά είναι άγνωστα).

Εφέτος για δεύτερη φορά ο Ν. Μαστοράκης διοργανώνει και θα παρουσιάσει την Κυριακή 19/9/21 στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου εκδήλωση με τίτλο Alimos Classic Car Sunday (στα ελληνικά φαίνεται δεν γινόταν να βρεθεί τίτλος) μια έκθεση με αντίκες αυτοκίνητα. Στην αφίσα της εκδήλωσης ανατριχιαστικά ο Θουκυδίδης είναι δίπλα-δίπλα με τον Μαστοράκη. Ανατριχίλα για την άγνοια, την ισοπέδωση, το ξέπλυμα του εκλεκτού της απριλιανής χούντας.

Μάλιστα ο Ν. Μαστοράκης μαζί με τον κ. Κονδύλη ζητάνε εθελοντές να τον βοηθήσουν με αναμνηστικό δώρο/αντίτιμο του κόπου τους χρυσοκέντητα καπελάκια! Τι να πρωτοσχολιάσει, κανείς; Την τσιγκουνιά να δώσουν αμοιβή σε δυο-τρεις νέους ανθρώπους; Τη διαστρέβλωση του εθελοντισμού και της προσφοράς ή την υπεροψία ότι ένας νέος άνθρωπος θα θεωρήσει τιμή του να γίνει το δεξί χέρι του Ν. Μαστοράκη χωρίς να πληρωθεί;

Ας γίνει επιτέλους αντιληπτό από τον κ. Α. Κονδύλη, αλλά και όσους συνδιοικούν μαζί του, ότι ο Μαστοράκης δεν μπορεί να είναι το πρόσωπο που υπαγορεύει και πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα και τις εκδηλώσεις του Αλίμου. Ο Μαστοράκης δεν διαφημίζει τον Άλιμο. Αντίθετα, τον δυσφημεί.

Ο Ν. Μαστοράκης δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από φαντασμαγορίες, ρετρό γοητεία και δυνατές μουσικές. Δυστυχώς, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μας οδηγούν στη διαπίστωση ότι το κοινό αγαθό του δημόσιου χώρου δεν απειλείται στις μέρες μας μόνο από την ιδιωτικοποίηση, την παραχώρηση και την εμπορευματοποίησή του, αλλά και από μια δήθεν μοδάτη αισθητική διάβρωση και την αλλοίωση της συμβολικής πολιτικής του αξίας ως ελεύθερος χώρος φρέσκιας τέχνης και δημιουργίας”. 

- Διαφήμιση -