- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Θεατρικό και Κινηματογραφικό Εργαστήρι για εφήβους 13-17 ετών  με τον Τάσο Φραγκιά  και με ανοικτό (δωρεάν) μάθημα γνωριμίας την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 12:00-14:00 από το 92 ArtSchool

Το μάθημα προορίζεται για την πρώτη γνωριμία με την υποκριτική τέχνη καθοδηγώντας τους μαθητές στην απελευθέρωση της σωματικότητας αλλά και της φωνητικής έκτασης μέσα από αυτοσχεδιασμούς και θεατρικά παιχνίδια, όπου ο έφηβος/η θα αποκτήσει την γνώση της πειθαρχίας στον εαυτό του/της και την αξιοποίηση των εκφραστικών μέσων του/της. Σε κάθε συνάντηση θα γίνεται μια εξερεύνηση με τον εισηγητή τους, ανακαλύπτοντας το πνεύμα της ομαδικότητας, της εμπιστοσύνης, της ενσυναίσθησης, της δημιουργικότητας και της επικοινωνίας.

Γίνεται μια παρότρυνση των μαθητών σε μια  επιδερμική εισαγωγή σε διάφορες μεθόδους κινησιολογίας και υποκριτικής βασισμένες σε παραστατικές τεχνικές, μεθόδους ή προσεγγίσεις όπως των: Decroux, Laban, LeCoq, Roy Hart κλπ και μέσω  Εμβιομηχανικής (biomechanics) ή σωματικής εργασίας προσαρμοσμένη για εφήβους. Εισάγοντας ταυτόχρονα το  χτίσιμο των φωνητικών δεξιοτήτων και την ικανότητα ομιλίας, το μάθημα αυτό τονίζει την ενσωμάτωση, την αυτογνωσία και την ελευθερία αναπνοής. Στόχος στην επίτευξη στην· αυθεντική, υγιή και εκφραστική  φωνητική  χρήση όπου στο τέλος να αποκτηθεί μια σιγουριά και αυτοπεποίθηση στην ανάγνωση ενός κειμένου.

Αφήγηση και Προφορικές Ιστορίες.

Μετά την προετοιμασία των εφήβων μέσω ασκήσεων, αυτοσχεδιασμών και παιχνιδιών, επικεντρωνόμαστε  στις πρακτικές και ηθικές προεκτάσεις των προφορικών αφηγηματικών παραδόσεων και το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Δουλεύοντας με συγκεκριμένες, προσωπικές, παραδοσιακές (παραμύθια και λαογραφικές εξιστορήσεις) και πολιτιστικές διηγήσεις. Το μάθημα διερευνά βασικές ηθικές, δραματουργικές και επιτελεστικές διαστάσεις του τομέα της παρουσίασης προφορικών ιστοριών στο πλαίσιο μιας σειράς μορφών που οι έφηβοι δημιουργούν, ειδικεύονται και εκτελούν νέες διηγήσεις ή προφορικές ιστορίες ως αποτέλεσμα μιας δημόσιας παρουσίασης (παράσταση).

 

[Θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν : μορφές ντοκιμαντέρ, εφαρμοσμένο θέατρο, αυθόρμητο θέατρο (playback theatre), community engaged performance, αφήγηση, παραστατικές τέχνες, ψηφιακά μέσα και πολιτικό θέατρο. (Boal, Freire, Lola Arias).]

 

Για περισσότερες πληροφορίες για κόστη, πακέτα μαθημάτων, παροχές, προοπτικές κ.λ.π.: www.92artschool.com

Τηλ. 215 5154944 – 6986 700020 – 6936 0099055

 

 

 

- Διαφήμιση -