- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

 

Η “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” συμμερίζεται τον αποτροπιασμό και την αντίδραση των πολιτών για την πρόσφατη επανεμφάνιση νεοφασιστικών ομάδων, που εκδηλώθηκε με ιδιαίτερη βιαιότητα εναντίον του κινήματος της νεολαίας, σε εκπαιδευτικές μονάδες της Θεσσαλονίκης και το Νέο Ηράκλειο στην Αττική, ένα χρόνο μετά από την καταδίκη της “Χρυσής Αυγής”. Εκφράζομε την αλληλεγγύη μας προς τα μέλη της ΚΝΕ και των αντιφασιστικών κινήσεων, τα οποία υπέστησαν τις επιθέσεις των νεοφασιστών.

Η παράταξη καλεί τη διοίκηση του Δήμου και τις πολιτικές δυνάμεις στην Καλλιθέα να έχουν υψηλή επαγρύπνηση έναντι της επανεμφάνισης νεοφασιστικών ομάδων και στην πόλη μας, όπου ήδη σημειώθηκαν περιστατικά με προκλήσεις σε βάρος μέλους της ΚΝΕ και συνθήματα στο 3ο Λύκειο. Όλοι μαζί, με υπευθυνότητα, σύνεση και κοινές προσπάθειες, να εμποδίσομε την κλιμάκωση τέτοιων γεγονότων.

Η “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” έχει τοποθετηθεί μεταξύ των δυνάμεων, οι οποίες είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει πως η εξουδετέρωση της φασιστικής βίας έχει ως προϋποθέσεις την ανασύνταξη του προοδευτικού κινήματος και τη δημιουργία νέου ισχυρού αντιφασιστικού μετώπου. Σ’ αυτή την καθαρή πολιτική αντιτίθεται η σκόπιμη συγκάλυψη του γεγονότος ότι ο φασισμός ήταν και εξακολουθεί να αποτελεί δημιούργημα των κοινωνικών ανισοτήτων και αδικιών, τις οποίες στη σύγχρονη εποχή επιφέρει ο νεοφιλελευθερισμός. Η Κυβέρνηση, αντί να καταδικάζει τη βία γενικώς, οφείλει να τερματίσει την πολιτική ανοχή προς την ακροδεξιά και τις εκλογικές σκοπιμότητες που τη συνοδεύουν.

Εν όψει των εγκαινίων του χώρου μνήμης της Μάχης της οδού Μπιζανίου  η “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” καλεί επίσης τη διοίκηση του Δήμου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε με σοβαρότητα, πνεύμα ενότητας και σεβασμό στην αντιφασιστική παράδοση της πόλης να αναδειχθούν η θυσία των μαχητών της ΕΠΟΝ για την εθνική ανεξαρτησία και η διαρκής επικαιρότητα της κινητοποίησης για την ήττα του φασισμού, την ειρήνη και τη δημοκρατία.

 

 

 

- Διαφήμιση -