- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά
Από Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 θα γίνονται δεκτές αιτήσεις φοιτητών για έκδοση της προσωπικής κάρτας για την «Φοιτητική Γραμμή», στο Τμήμα Παιδείας, στο ισόγειο του Δημαρχείου, από 9:00 έως 13:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα πρέπει να προσκομισθούν τα εξής δικαιολογητικά:στην Ηλιούπολη.
• Μια φωτογραφία ταυτότητας
• Αντίγραφο Βεβαίωσης Επιτυχίας ή του Φοιτητικού Δελτίου
• Αποδεικτικό ότι πρόκειται για κάτοικο Ηλιούπολης (λογαριασμός, συμφωνητικό μίσθωσης, ταυτότητα, κλπ).
Η «Φοιτητική Γραμμή» ενεργοποιήθηκε το 2019 από την νέα δημοτική αρχή και λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία, εξυπηρετώντας δωρεάν και καθημερινά δεκάδες φοιτητές της πόλης μας για την απευθείας μετάβασή τους από την Ηλιούπολη προς την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη.
Μέχρι τότε ήταν απαραίτητη η χρήση 2 ή 3 διαφορετικών μέσων μαζικής μεταφοράς, για να φθάσουν στον προορισμό τους.
Φέτος βελτιώνεται περισσότερο με την πρόσθεση ακόμα μιας στάσης, στην οδό Αναστάσεως στο Νεκροταφείο, για την καλύτερη κάλυψη της περιοχής της Αγίας Μαρίνας.
Η «Φοιτητική Γραμμή» θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, καταρχάς με ένα δρομολόγιο μόνο μετάβασης, καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, με πληρότητα στο πούλμαν 85% δηλαδή 44 θέσεις και με την χρήση μασκών.
Η είσοδος στο λεωφορείο θα γίνεται, σύμφωνα με την ισχύουσα Υπουργική Απόφαση, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) 48 ωρών.
Η επιβίβαση θα γίνεται από 8 στάσεις στην Ηλιούπολη:
1η : 07:15 Πλατεία Ανεξαρτησίας (Στάση ΟΑΣΑ προς Ηλιούπολη)
2η : 07:25 Λότσου, Λ. Ανδρ. Παπανδρέου 23, (Στάση ΟΑΣΑ προς Αθήνα)
3η : 07:30 Κανάρια (Στην είσοδο της πλατείας προς Αθήνα)
4η : 07:35 Πλατεία ΙΚΑ (Στάση ΟΑΣΑ στο περίπτερο)
5η : 07:45 Αγία Παρασκευή (Στάση ΟΑΣΑ προς Αθήνα)
6η : 07:50 Δημαρχείο (Στάση Δημοτ. Συγκοινωνίας Σοφ. Βενιζέλου 112)
7η : 07:55 Αγία Μαύρα (Τέρμα Λεωφορείων 206)
8η : 08:00 Αναστάσεως Δημοτικό Κοιμητήριο
Το λεωφορείο θα εισέρχεται στην Νότια Πύλη της Πανεπιστημιούπολης από την Καισαριανή και θα συνεχίζει στην Πολυτεχνειούπολη, με στάσεις σε όλες σχεδόν τις σχολές και το δρομολόγιο αναμένεται να τερματίζει στην Πολυτεχνειούπολη στις 8:35. Ανάλογα με την τοπική κίνηση είναι πιθανή μικρή απόκλιση στις ώρες επιβίβασης και άφιξης.
Η «Φοιτητική Γραμμή» θα ξεκινήσει κανονικά με βάση ονομαστική κατάσταση και η παραλαβή των προσωπικών καρτών θα γίνεται καθημερινά, από 09:00 έως 18:00 από το γραφείο Δημάρχου.
- Διαφήμιση -