- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 8 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 8 Λεπτά

Κοντά στα έντεκα χρόνια στο τιμόνι του Δήμου μιας πόλης με ταχεία ανάπτυξη, της Νέας Σμύρνης, ο Σταύρος Τζουλάκης τονίζει με έμφαση στη συνέντευξη του στο www.atticacoast.gr, ότι πρέπει να δοθεί πρόσθετο βάρος στις υποδομές της πόλης και λόγω της αύξησης του πληθυσμού, αλλά της αυξημένης κυκλοφορίας.

Ο κ. Τζουλάκης μάλιστα επισημαίνει πως υπάρχει σχεδιασμός για περιφερειακούς χώρους στάθμευσης στη Νέα Σμύρνη ώστε “να αναπνεύσουν τα  πεζοδρόμια και οι γειτονιές” καθώς δεν επαρκεί πλέον το υπόγειο γκαράζ στην κεντρική πλατεία.

Αναφερόμενος στα περσινά επεισόδια στη πόλη, καταδικάζει την “άστοχη” όπως λέει “επίδειξη βίας” από την Ομάδα Δίας , ενώ κάνει λόγο και για “αμετροεπή στάση” της Αντιπολίτευσης. Ωστόσο όπως αναφέρει  “όλα αυτά αποτελούν μια άτυχη στιγμή του παρελθόντος και δεν συνάδουν με την καθημερινότητα αυτής της πόλης.”

 

Ερ. Είστε κοντά στα 11 χρόνια στη διοίκηση του Δήμου. Ποιοι είναι οι 3 μεγάλοι στόχοι σας για τα επόμενα χρόνια για τη Νέα Σμύρνη;

Απάντηση: Το βάρος κατά τη γνώμη μου πρέπει να δοθεί στις υποδομές. Η αύξηση του πληθυσμού στη Νέα Σμύρνη δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα αλλά και προβλήματα στάθμευσης. Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα είναι οι κτιριακές υποδομές των σχολείων, ειδικότερα μετά την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Διότι ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε χωρίς να λάβει υπόψη την έλλειψη κτιριακών σχολικών υποδομών στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ερ.  Έγινε μεγάλη συζήτηση το τελευταίο διάστημα για τα νηπιαγωγεία της Νέας Σμύρνης. Πότε θα είναι απόλυτα έτοιμα;  

Απάντηση : Όλες οι νέες δομές είναι έτοιμες και φοιτούν 260 παιδιά. Από τις δομές αυτές οι 9 είναι κατασκευές προκάτ και οι υπόλοιπες 6 σταθερές σχολικές δομές. Επιλέξαμε να μην τοποθετήσουμε αίθουσες προκάτ στις υπάρχουσες σχολικές δομές, να μην νοικιάσουμε καταστήματα ούτε να χρησιμοποιήσουμε δομές που χρησιμοποιούνται για άλλες δραστηριότητες της σχολικής κοινότητας. Συνεπώς επιλέξαμε χώρους , που κατά την εκτίμησή μας ήταν, στο πλαίσιο του εφικτού, οι καλλίτεροι δυνατοί. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε και συμπληρώσαμε τη διαφορά από ίδιους πόρους.

ΕΡ. Η Νέα Σμύρνη έχει μια δυναμική στα νότια τα τελευταία χρόνια. Θα ήθελα το σχόλιο σας για την αύξηση του πληθυσμού στην πόλη σας, αλλά και για το αν οι υπάρχουσες υποδομές μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στην αύξηση αυτή;

Όπως σας ανέφερα το κυκλοφοριακό και στάθμευση είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα στην πόλη. Το υπόγειο γκαράζ στην κεντρική πλατεία (Polis park) δεν επαρκεί. Μην ξεχνάτε ότι η Ν. Σμύρνη δέχεται καθημερινά όγκο οχημάτων από όμορες περιοχές. Μία παρέμβαση που έχουμε σχεδιάσει είναι η δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης ώστε να ανασάνουν τα πεζοδρόμια της πόλης αλλά και οι γειτονιές.

ΕΡ. …Και η αύξηση του πληθυσμού που είναι σημαντική…

Απάντηση : Η αύξηση του πληθυσμού δείχνει την αύξηση ζήτησης στέγης στην πόλη μας, η οποία παρά την έντονη αστικοποίησή της από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 και μετά διατηρεί στοιχεία γειτονιάς. Η διέλευση του τράμ από την πόλη, που συνδέει το κέντρο της Αθήνας με όλο σχεδόν το παραλιακό μέτωπο είναι ένας παράγοντας που ενισχύει τη ζήτηση τόσο σε κατοικίες όσο και σε εμπορικές δραστηριότητες.

Ερ. Υπάρχει ασφάλεια για τους δημότες και τους επισκέπτες; Παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικότητας ;

Απάντηση: Φαινόμενα παραβατικότητας υπάρχουν όπως σε κάθε Μητροπολιτικό δήμο, όχι όμως σε σημείο που να διακυβεύεται η ασφάλεια των κατοίκων. Ο δήμος μας εδώ και χρόνια έχει συνάψει συνεργασία με εταιρία υπηρεσιών φύλαξης και περιφρουρούνται ευαίσθητοι χώροι της πόλης. Επίσης ένα σημαντικό θέμα που θέλω να αναφέρω είναι ότι αλλάξαμε όλο τον οδοφωτισμό της Ν. Σμύρνης καθώς επίσης και των πάρκων με λάμπες led, κάτι που δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια στις γειτονιές κατά τις νυχτερινές ώρες.

Βέβαια πρωτίστως στο φαινόμενο της παραβατικότητας αρμοδιότητα έχει  η ΕΛ.ΑΣ. Μπορώ να πώ ότι με το ΑΤ Ν. Σμύρνης έχουμε εξαιρετική συνεργασία.

Ερ. Οι πολίτες της Νέας Σμύρνης ξέχασαν κατά την άποψη σας τα περσινά επεισόδια που τάραξαν την καθημερινότητα;

Απάντηση: Εκείνα τα επεισόδια συνέβησαν κάτω από συγκεκριμένες και «περίεργες» συνθήκες. Καταδικαστέα είναι η άστοχη επίδειξη βίας από την ομάδα Ζήτα αλλά και αμετροεπής στάση της αντιπολίτευσης που με τα καλέσματα στην πόλη δημιούργησε συνθήκες έλευσης ύποπτων και παραβατικών στοιχείων με τα γνωστά αποτελέσματα που ζήσαμε όλοι. Όμως πιστεύω ότι όλα αυτά αποτελούν μια άτυχη στιγμή του παρελθόντος και δεν συνάδουν με την καθημερινότητα αυτής της πόλης.

 

 

- Διαφήμιση -