- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου συναντήθηκαν οι Δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, Ν. Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και ο Αντιδήμαρχος Καλλιθέας Νίκος Σκανδαλάκης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο.

 

Συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας που απασχολούν τους Δήμους της νότιας Αττικής, και ιδίως σχετικά με τα όμβρια ύδατα, την αντιπλημμυρική προστασία, τα ρέματα και την πυροπροστασία.

Ειδικά για την πυροπροστασία, οι Δήμαρχοι ζήτησαν οι τέσσερις Δήμοι τους να μην εξαιρούνται από την σχετική χρηματοδότηση που λαμβάνουν όλοι οι άλλοι Δήμοι της Ελλάδας για να αναπτύσσουν δράσεις πυροπροστασίας, όπως είναι οι αποψιλώσεις αδόμητων χώρων, οι εγκαταστάσεις συστημάτων πυρόσβεσης σε κοινόχρηστους χώρους, η αγορά οχημάτων και μέσων πυρόσβεσης (υδροφόρες κ.λπ.), η κατάρτιση και εκπαίδευση εθελοντών πυροσβεστών κ.λπ. Η ίδια χρηματοδότηση από το Κράτος πρέπει επίσης να δίνεται και στον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής (ΣυΔΝΑ) που είναι ο μοναδικός Σύνδεσμος του Λεκανοπεδίου που δεν χρηματοδοτείται, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Συνδέσμους.

 

Για το τελευταίο ζήτημα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου συμφώνησε ότι πρόκειται για αστοχία που πρέπει να διορθωθεί και δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες. Επίσης ενημέρωσε τους Δημάρχους ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα εκπαίδευσης των εθελοντών δασοπυροσβεστών, ώστε όσοι πολίτες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν να είναι καταρτισμένοι και να μπορούν με ασφάλεια να προσφέρουν.

- Διαφήμιση -