- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αλίμου εξέδωσε το δικό του Ημερολόγιο για το νέο έτος, το οποίο και διανέμεται δωρεάν στους κατοίκους της πόλης.

 

Το Ημερολόγιο 2022 περιλαμβάνει σπάνιες παλιές φωτογραφίες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την πόλη του Αλίμου και την ιστορία της, ενώ στο εξώφυλλό του απεικονίζεται η μακέτα του νέου Δημαρχείου Αλίμου, ενός μεγάλου και πολύ σημαντικού έργου-σταθμού για την πόλη, που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2022.

 

Εκατόν εξήντα σύντομα κείμενα κάτω από τον τίτλο «Ξέρατε ότι…» παρουσιάζουν μέσα από τις σελίδες του Ημερολογίου μικρές και μεγάλες στιγμές της τοπικής ιστορίας. Οι αναγνώστες, ανάμεσα στα άλλα,  θα μάθουν για τις φυλές που κατοικούσαν στους αρχαίους Δήμους Αλιμούντος και Ευωνύμου και πόσους βουλευτές εξέλεγαν, για την πειρατεία στην περιοχή τούς βυζαντινούς χρόνους, για τους Τούρκους αξιωματούχους που έδωσαν τα ονόματά τους ως τοπωνύμια σε περιοχές, για τον Μακρυγιάννη που είχε τεράστια ιδιοκτησία γης στο Καλαμάκι, αλλά και για τον Φιλοποίμενα Φίνο, ο οποίος γύρισε την πρώτη ομιλούσα ελληνική ταινία στο Καλαμάκι (όπου είχε τα πρώτα του studio), και για τη Μελίνα Μερκούρη και τον Ζυλ Ντασσέν, που έκαναν ταινία μία τραγική ιστορία που εκτυλίχθηκε στον Άλιμο το 1961.

 

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης αναφέρει σχετικά στον πρόλογο : «Όλα αυτά είναι η ιστορία του τόπου μας. Αυτά που μας κάνουν ν’ αποκτούμε τη συνείδηση πως είμαστε η συνέχεια ενός τόπου που αξίζει τον κόπο».

 

Το Ημερολόγιο 2022 θα διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ από την είσοδο του Δημαρχείου Αλίμου τις καθημερινές (Δευτέρα-Παρασκευή) από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων.

 

- Διαφήμιση -